Farklı yolla büyümeye devam ediyor

Türkiye’de bayıltmadan, el ile tavuk kesim yöntemini uygulayan ilk firma olma özelliğini taşıyan Beyza Piliç, büyümesini sürdürüyor.

Farklı yolla büyümeye devam ediyor

Akyem Adana Yem Sanayi’nin bir kuruluşu olarak faaliyet gösteren Beyza Piliç, geniş hizmet ağıyla sektördeki büyümesini sürdürüyor. ‘Çiftlikten sofranıza sağlıklı ürünler’ sloganıyla 1979 yılından bu yana Türkiye’de bayıltmadan, el ile tavuk kesim yöntemini uygulayan ilk firma olma özelliğini taşıyan firma, alanının iddialı oyuncuları arasında yer alıyor. Yurtiçinde 30'u aşkın ile ve yurtdışında başta Irak olmak üzere, Arap ülkelerinden Türk cumhuriyetlerine kadar çeşitli ülkelere ihracat yaptıklarını anlatan Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, “Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) verilerine göre, su ürünleri ve hayvancılık meslek komitesinde en çok ihracat yapan ikinci firmayız. Hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Adana merkezli bir firma olduklarını ifade eden Çalışkan, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 70 bin metrekare alanda üretimlerini sürdürdüklerini belirtti. Çalışkan, saatte 9 bin adetlik piliç kesme kapasitesiyle beyaz et sektöründe ayrıcalıklı firmalar arasında yer aldıklarını anlattı. Adana dışında Hatay, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini bildiren Çalışkan, yurtiçinde Konya’dan Van’a kadar günlük 30  kente servis yaptıklarını bildirdi. Çalışkan, “Yurtdışı pazarında Türk cumhuriyetleri ve Arap ülkelerine ağırlıklı ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başta piliç olmak üzere, yem, soya ve yumurtanın da içinde yer aldığı ürün gruplarında 13 kalemin bulunduğunu aktaran Çalışkan, aynı zamanda ‘ısıt ve ye’ kategorisinde, piliç, sucuk piliç şnitzel, kadınbudu köfte, İnegöl köfte, parmak köfte, nugget, burger, misket köfte, piliç döner gibi ürünleri de Beyza Piliç kalitesiyle üretmeye başladıklarını vurguladı. Çalışkan, “Firmamız entegre tavukçuluk olarak pilicin sofraya gelinceye kadarki her aşamasında faaliyet gösteriyor. Çiftlikten sofranıza sağlıklı ürünler sloganıyla soya yağı, yem, civciv piliç yumurta, civciv, pişmiş hazır gıda, gibi ürünleri bünyesinde üretip son tüketiciye ulaşıncaya kadar faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sektörde doğan tüketici taleplerine cevap vermek üzere, satış ağının bulunmadığı yerleşim yerlerinde internet üzerinden on-line piliç satışı da yapıyoruz. Bini aşkın personel, binlerce fason üretici ve tedarikçimizle bölgemizin istihdam ve ekonomisine katkı sağlıyoruz” dedi.

“Tesislerimizi geliştiriyoruz”
El ile tavuk kesimi yaptıklarını ve tüm aşamalarda uzman hekimler kontrolünde üretime devam ettiklerini söyleyen Necmettin Çalışkan, her zaman taze ve lezzetli piliçleri sofralara sunabilmek adına her geçen gün tesislerini geliştirdiklerini ifade etti. Tavukçuluk sektöründe çeyrek asırdan fazladır üretim yaptıklarını hatırlatan Çalışkan, şöyle devam etti:

“Her ürünümüze gururla damgamızı vuruyor ve yaptığımız her üretimin arkasında duruyoruz. Hammaddelerimiz uzmanlar tarafından, laboratuvarlarımızda analiz edildikten sonra yem yapılıyor ve tavuklarımız sağlıklı koşullarda, kontrol altında beslenerek yetişiyor. Piliçleri hava ile soğutuyoruz, soğuk zincirine azami dikkat ediyoruz ve taşımayı frigorifik kasalı araçlarla yapıyoruz.  Tüketiciden gelen taleplerden yola çıkarak, piyasaya sürülen her türlü parça piliç ürünü, otomatik makinelerde üretip, taze, şoklu, tabaklı veya poşetli olarak hazırlıyoruz. Kaliteye verdiğimiz önemi, sahip olduğumuz sertifikalarla da tescilliyoruz. Ürünlerimizde Helal Belgesi de bulunuyor.”

Firmalarının AKİB verilerine göre, 2010 ve 2011 yılında, su ürünleri ve hayvancılık meslek komitesinde en çok ihracat yapan ikinci firma ödülü aldığını sözlerine ekleyen Çalışkan, ayrıca İstanbul Sanayi Odası (İSO) verilerine göre, son beş yıldır Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldıklarını vurguladı.
Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52