Ramazan'da reklamlar mercek altında

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, "Ramazan süresince dükkan, büfe, mağaza, alışveriş merkezleri ve depolar ile hal ve pazar yerlerindeki denetimler artacak" dedi.

Ramazan'da reklamlar mercek altında
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ramazanda Reklam Kurulunun aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara yönelik gerçekleştirdiği denetimler etkin şekilde devam edecek. Ramazan süresince dükkan, büfe, mağaza, alışveriş merkezleri ve depolar ile hal ve pazar yerlerindeki denetimler de artacak" dedi.

Ramazanda firmaların gıda ürünlerine ilişkin televizyon reklamlarının artabileceğine ve bunların bazılarının vatandaşları "yanıltıcı" içerikte olabileceğine işaret eden Yazıcı, Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulunun "aldatıcı ve yanıltıcı" reklamlara yönelik gerçekleştirdiği denetimlere etkin şekilde devam edeceğini bildirdi.

Dükkan, büfe, mağaza, alışveriş merkezleri ve depolar ile hal ve pazar yerlerindeki denetimleri de arttıracaklarına dikkati çeken Yazıcı, buralarda satılan her türlü mala ilişkin fiyat listelerinin Bakanlık müfettişleri, ticaret il müdürlükleri ve belediyelerce görevlendirilen personel tarafından denetleneceğini kaydetti.

Tüketici sorunları hakem heyetlerine aktarılan şikayetlerin, inceleme ve değerlendirme aşamalarının internet üzerinden takip edilebileceğini belirten Yazıcı, "Sonuçlarının sorgulanmasını sağlamak amacıyla açılmış Tüketici Bilgi Sistemine (TÜBİS), www.tuketici.gov.tr adresinden tüketicilerimiz şikayetlerini iletebilmektedir" ifadesini kullandı.

Ahilik felsefesine bağlı kalınmalı

Ahi Evran-ı Veli'nin felsefesinde sömürüye, haksız rekabet ve kazanca, ahlaki olmayan her türlü davranışa karşı çıkıldığını vurgulayan Yazıcı, "ticaret hayatında günümüz ahisinin temel görevinin en kaliteli mal ve hizmeti tüketiciye sunmak olduğunu" söyledi.

Yazıcı, "Tüm esnaflarımızın Ahilik felsefesine her zaman olduğu gibi bu mübarek ayda da sıkı sıkıya bağlı kalacağına yürekten inanmaktayım. Böylelikle toplumsal huzur ve refaha yönelik ahlaki ilkelerin toplumun geneline yayılmasında büyük rolü olan esnafımızın, ramazanın manevi atmosferinin alışveriş eliyle sosyal hayata da tesir etmesinde büyük katkısı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52