Sardunyanın, ISSye katılmasının ardından 2009 yılında hazır yemek sektöründe kendi mikrobiyolojik laboratuarlarını açan ilk firma olduğunu anımsatan ISS Catering Türkiye Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu, catering konusunda hep ilklere imza attıklarının altını çizdi. 2010 yılında da ilk olarak Müşteri Memnuniyeti Sistemi (10002) belgesini aldıklarından bahseden Zeytinoğlu, Bunun yanında sektöre özel kendi anket sistemimizi kurduk. Merkez kadroda çalışan 15 kişilik gıda mühendisi ve gıda teknikerinden oluşan ekiple denetim ve eğitim hizmetleri veriyoruz. Bunlara ek olarak su sebili dezenfeksiyon hizmeti vermeye başladık. Ayrıca 2010 yılında yüzde 24 büyüdük ve 2011 yılı büyüme beklentimiz ise yüzde 25 civarında olacak dedi.
ISSnin 53 ülkede hizmet veren bir tesis yönetim firması olduğunu belirten Zeytinoğlu, 530 bin çalışanla dünyanın en büyük dördüncü işvereni konumunda bulunduğuna dikkat çekti. ISS Türkiyede temizlik, güvenlik, teknik, bahçe bakımı, catering ve call center hizmetleri verildiğini ve toplamda 26 bin kişinin istihdam edildiğini dile getiren Zeytinoğlu, Sardunyanın bünyesinde ise 2 bin 750 çalışanın olduğunu açıkladı. Günlük 145 bin yemek hizmeti verdiklerinin bilgisini veren Zeytinoğlu, firma olarak öncelikli amaçlarının ise yenilikçi uygulamalarla hazır yemek sektörünün çıtasını ve müşterilerinin beklentilerini yükseltmek olduğunu söyledi.
Kişi başı eğitim süresini yüzde 30 artırdı
Firma olarak satın alma konusunda çok başarılı olduklarını vurgulayan Ahmet Zeytinoğlu, satarken değil, satın alırken para kazanmaya odaklandıklarını kaydetti. Faaliyet gösterdikleri sektörde eğitim konusuna da büyük önem verdiklerini ve 2011 yılında eğitim sistemlerini tamamen yenilediklerini söyleyen Zeytinoğlu, Eğitim sistemimize yerinde eğitimlerimize e-sınıf ve e-eğitimleri ekledik. Kişi başı eğitim süresini de yüzde 30 artırdık şeklinde konuştu.
Türkiye, büyük bir üretim ve tüketim kapasitesine sahip
Türkiye nüfusunun yüzde 40ının 22 yaş altında olduğuna işaret eden Ahmet Zeytinoğlu, bunun Türkiyenin büyük bir üretim ve tüketim kapasitesine sahip olduğunun kanıtı olduğuna dikkat çekti. Türkiyede siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi durumunda büyümenin de sereceği inanancında olduklarını ifade eden Zeytinoğlu, Bu süreçte haksız rekabet ortamının yok edilmesine yönelik çalışmaların hızla yapılmasını bekliyoruz. Halkımız kaliteli yemeği hak ediyor. Biz de bu amaçla çalışıyoruz şeklinde konuştu.
İSO İkinci 500de 18 basamak birden yükseldi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiyenin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 2009 yılında üretimden net satışlarla 24üncü olan Sardunya Hazır Yemek Üretim ve Hizmet AŞ, 2010 listesinde 18 basamak birden yükselerek 6ncı sırada yer aldı. Bu dönemde üretimden net satışlar kaleminde 123 milyon 3 bin 579 TL gelir elde eden Sardunya, 2 bin 238 ücretle çalışan ortalamasıyla da istihdamda ikinci sıraya yerleşti. Sardunya, ücretle çalışan ortalamasında 2009 listesinde birinci olmuştu.
Catering devi ISS %24 büyüdü
2008 yılında 53 ülkede hizmet veren bir tesis yönetim firması olan ISS Cateringe katılan Sardunya Hazır Yemek ve Hizmet AŞ, geçen yılı yüzde 24 büyümeyle tamamladı.

YORUM EKLE
1
Korusu, ‘taraftar su konsepti’ ile büyüyecek
2
Yonca Makarna Sosları leziz makarnalar
3
Avşar Kızı yeni Pepsi reklamında
4
Böyle fırıncılar da varmış!
5
Ülker milli maçı Berlin’den izletecek
6
BM gıda ihalesini Yonca Gıda kazandı
7
GDO’lu mısır tehlikesi sokakta kol geziyor!
8
Kimi çok yiyor kimileri bulamıyor!
9
Öldürücü bakterilere arı darbesi
10
Bütün isteklerinize cevap veriyor!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER