Ar Grup'tan sanayiye yeni 'tat'

Türkiye'nin 36 ilinde hizmet veren Ar Grup, 2 milyon TL'lik yatırımla Mersin'de de günlük 20 bin kişi kapasiteli son sistem teknolojiye sahip bir yemek fabrikası yatırımı gerçekleştirdi.

Ar Grup'tan sanayiye yeni 'tat'
Ağırlıklı olarak organize sanayi bölgesi için üretim yapan firma, kente gelecek yeni yatırımlarla iş hacmini artırmayı planlıyor. Cateringin yanı sıra temizlik ve güvenlik sektörlerinde de hizmet sunan Bursa merkezli firma, Akdeniz Bölgesi'nde bin kişiye istihdam sağlıyor. Yurtdışı pazara açılımını Abu Dabi ile yapan firma, burada organizasyon işi ile başladığı çalışmalarını restoran işi ile sürdürecek.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Ar Group Yönetim Kurul Üyesi Şemsa Öner, merkezlerinin Bursa olduğunu ve Türkiye'nin 36 ilinde hizmet verdiklerini söyledi. Mersin'de ise yaklaşık 15 aydır hizmet verdiklerini anlatan Şemsa Öner, 2 milyon TL'lik yatırımla kentin en büyük yemek fabrikası yatırımını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika yatırımını gerçekleştirdik. Şu anda Mersin'in en büyük, en hijyenik ve son sistem yemek fabrikasına sahibiz. Günlük 20 bin kişi kapasiteli son sistem teknolojiye sahip yemek fabrikamızla bölgeye hizmet veriyoruz. Şu anda kapasitemizin 4'te birini kullanıyoruz. Tanıtım çalışmalarımız hızla sonuç veriyor ve her geçen gün müşteri portföyümüz genişliyor. Hijyenik bir ortamda kendi yemeklerimizi hazırlıyoruz. Etlerimizi, karkaslarımızı kendimiz hazırlıyor, hazır çorba kullanmadan kendimiz pişiriyoruz. Taşımalarımız da dikkat çekiyor. Yemeği 8 saat sıcak tutabilecek özel kutularda taşıyoruz ve özel araçlarımız ile çalışıyoruz" diye konuştu.

Öner, "Şu anki pazarımız daha çok Organize Sanayi Bölgesi ağırlıklı. Ama Mersin'e gelecek yeni yatırımlarla işimizin büyüyeceğine inanıyoruz. Catering ile birlikte güvenlik ve temizlik alanında da hizmet veriyoruz. Mersin'deki yatırımlardan güvenlik, temizlik ve catering olarak pay alacağımızı düşünüyorum" dedi. Akdeniz'de catering ve güvenlik alanında dev yatırımlara imza attıklarını kaydeden Öner, "Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kilis ile Mersin'in Anamur ve Mut ilçelerinde bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Mersin'de hizmet sektörünün yanında gelecek yılın başında gıda alanında da yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu konudaki fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Bursa ve Gemlik'te zeytincilik üzerine çalışıyoruz. Tarsus da zeytin ve zeytinyağı konusunda hızla ilerliyor. Bu alanda yatırım gerçekleştirerek ihracatımızın bir bölümünü Mersin'e kaydırmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Organizasyon işleri de yapıyor

Mersin'in önemli yatırımlar aldığına dikkat çeken Şemsa Öner, kentin gelişiminin hizmet sektörüne de ciddi katkılar sağlayacağını söyledi. Mersin'e yeni bir firma olarak gelmenin başta zorluklarını yaşamalarına karşın sonrasında kaliteleriyle sıkıntıları artıya dönüştürdüklerine inandığını dile getiren Şemsa Öner, "Daha da güzel olacağını düşünüyoruz. Organizasyon işleri de yapıyoruz. Yemek organizasyonu, düğün organizasyonu, toplu yemekler, açılış organizasyonu hizmeti de veriyoruz. Mesleğimizin de yüzyılın mesleği olduğunun bilincindeyiz. Şu an her firmanın, her fabrikanın güvenlik, temizlik ve catering işine ihtiyacı var" dedi.

Güvenlik kültürünün artık değiştiğini anlatan Şemsa Öner, eskisi gibi fabrikanın kapısına konulan bir bekçi ile işlerin yürümediğini, yönetimlerin daha profesyonel sistemlerle devam ettiğini belirtti. "Biz hem yetişmiş güvenlik elemanı temini hem de elektronik güvenlik sistemlerinde uzmanız" diyen Öner, "Güvenliği sağlanacak yer ile ilgili önce keşif yapıyor sonra en uygun çözümü sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni pazar arayışları sürüyor
Türkiye genelinde toplamda 3 bin 500 kişi ile çalıştıklarını dile getiren Şemsa Öner, "Şirketimizin yeni pazar arayışları sürüyor. Adana'da da Ar Group'u temsil eden bir ofisimiz bulunuyor. Bursa merkezimizin yanı sıra Adana ve İstanbul'da bölge müdürlüklerimiz mevcut. Mersin'de de yeni bir yemek fabrikası açtık. Yurtdışı pazara açılımı ise Abu Dabi ile yaptık. Abu Dabi'de organizasyon işi ile çalışmaya başladık, ardından bir restoran işimiz olacak" şeklinde konuştu.
Kobiden.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52