Beren Saat adı için tescil savaşı veriyor!

Ticaret dünyasında hızla büyüyen ad ve soyadı marka yapma furyasına Türkiye’nin son dönemdeki en gözde oyuncularından Beren Saat de katıldı. Saat şu sıralar ad ve soyadını taklitçilerden geri almak için savaş veriyor.

Beren Saat adı için tescil savaşı veriyor!
‘Aşk-ı Memnu’ dizisinde yakaladığı başarıyı ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde arttıran Beren Saat ad ve soyadını tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuran ünlüler arasındaki yerini aldı. Adıyla marka olma konusunda iddialı olan genç oyuncu, ‘Beren Saat’ adına bir başka firma tarafından 2011 başında başvuruda bulunulduğunu fark edince vakit kaybetmeden marka adını koruma mücadelesi başlattı. Diğer firma için itirazda bulunan güzel oyuncu, Adres Patent iş birliği ile de kendi adına 16 farklı alanda tescil başvurusunda bulundu.

Aralarında reklam, halkla ilişkiler, yapım, kuyumculuk, yeme-içme, güzellik gibi birçok sektörde tescil başvurusunda bulunan Saat, tanınmışlığından haksız yere yararlanmak isteyen firmalara karşı başlattığı mücadeleden yüzü gülerek ayrılma konusunda kararlı görünüyor.

Çavuşoğlu: “Bu mağduriyetlere son vermek için erken başvuru şart!”

Marka tescilinin zorunlu hale gelmesi ile özgün marka bulmanın daha da zorlaştığı şu günlerde tanınmış isimlerin bilinirliklerinden faydalanmaya çalışan firmalar karşısında zor günler yaşayan ünlüler arasına giden Saat’in marka vekilliğini üstlenen Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali Çavuşoğlu konuyla ilgili olarak; “Özgün marka bulma konusunda sıkıntı yaşayan firmalar kolay yoldan itibar kazanmak için tanınmış isimlere rağbet gösteriyor. Adını etiketi haline getirebilmek için yıllarca itinayla çalışan kişilerin adlarını bu şekilde kullanmak isteyenlere karşı alınabilecek tek önlem vakit kaybetmeden marka tescili yaptırmaktır. Adres Patent olarak Beren Saat ismine yapılan önceki başvurunun reddi için itirazda bulunarak Beren Hanım adına 16 farklı alanda tescil başvurusunda bulunduk. Böyle sıkıntıların yaşanmaması için vakit kaybetmeden marka tescili yaptırmak büyük önem taşıyor” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52