Gıdada taksit dönemi bitti

Kredi ve banka kartlarındaki yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Artık gıda ve yemek alışverişlerinde taksit yapılamayacak.

 Gıdada taksit dönemi bitti

Kredi ve banka kartlarındaki yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Artık gıda, yemek, cep telefonu, akaryakıt ve kuyumcu alışverişlerinde taksit yapılamayacak. Kredi kartlarına taksit sayısı 9 ay ile sınırlandırılacak.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik’te yapılan düzenlemeyle, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ay ile sınırlı olacak. Telekomünikasyon (bilgisayar hariç), kuyum, gıda, yemek ve akaryakıt alımlarında taksit uygulaması ise tamamen kaldırıldı.

Taksitlerde ertelemelerde geçen süreler de 9 ay sınırının belirlenmesinde hesaba katılacak. Bir ürün satın alındığında 3 ay ertelemeden sonra başlatılacak taksitlerin süresi 6 ayı geçemeyecek.

Yürürlüğe giren düzenlemeyle otomobil alımlarında da bedelin belli bir kısmının peşin ödenmesi zorunlu olacak. 50 bin liranın altındaki otomobiller için kredi bedelin %70’ini geçemeyecek. 50 bin liranın üstündeki otomobillerde ise bedelin 50 bin liraya kadar olan kısmı için %70, 50 bin liranın üstünde olan kısım için de %50 olarak uygulanacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 18:40

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52