Sağlık için annemizin mutfağına dönmeliyiz!

Sağlıklı bir hayat için uzmanlardan ‘anne mutfağı’ uyarısı geldi. Çocuklara annelerin yemeklerini ve beslenme tarzını unutturmayın!

Sağlık için annemizin mutfağına dönmeliyiz!
Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Faruk Zorlu, "Kilo, hareketsiz yaşam, beslenme alışkanlığının değişmesi, normal düzenin dışına çıkılması durumu iyice kötü hale getiriyor. Anadolu mutfağında pişen yemekler sağlıklıdır" dedi.
Kansere karşı anneanne mutfağı tavsiyesi

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen 10. Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresi’nde konuşan Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Faruk Zorlu, sağlıklı beslenmek için annelerimizin beslenme tarzını çocuklarımıza unutturmamamız gerektiğini söyledi.
Kalın bağırsak ve mide kanserine yakalanmada beslenmenin de önemli bir rol oynadığını işaret eden Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Faruk Zorlu, şunları söyledi: "Yaşamın getirdiği hızlı tempoda insanların beslenme şekilleri değişiyor. Yarı işlemiş gıdalar beslenme alışkanlığımızı bozuyor.Bununla birlikte kilo alımı artıyor. Ortaya çıkan sonuçların hepsi kanserle ilişkili. Kilo, hareketsiz yaşam beslenme alışkanlığının değişmesi, normal düzenin dışına çıkması durumu iyice kötü hale getiriyor. Çözüm için çocuklarımıza annelerimizin anne annelerimizin beslenme tarzını unutturmamalıyız. Orada zincir bizleriz. Bizlerin o zincirin halkasını kırmasında şiddetle yarar var. Anadolu mutfağında pişen yemekler sağlıklıdır."
Zorlu, dengeli beslenmek için, içinde bulunduğumuz coğrafya, Akdeniz mutfağı sebze, meyve, beyaz et ve tahıl ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Sağlıklı beslenmek için katkılı ve yarı mamül gıdalardan uzak durmak gerektiğini anlatan Zorlu, "Katkılı yarı mamül tavuk ürünleri köfte, salam gibi gıdaları yemeye itirazım yok. Ama 3 öğün yenmesine karşıyız. Bunu yapmamamız lazım. Süreklilik haline geldiği zaman işin boyutu değişiyor. Tarhana çorbası unutuluyor, sulu yemekler unutuluyor" dedi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52