Her gün meyve suyu fazladan kilo demek!

200 kalori içeren bir bardak meyve suyu her gün içilirse ayda bir kilo aldırıyor. En sağlıklısi lif de içeren meyveyi sıkmadan yemek

Her gün meyve suyu fazladan kilo demek!
Diyet uzmanı Catherine Matthews meyve suyunun kilo almak için en hızlı yol olduğunu söyledi. Matthews "Bir dakikadan daha az bir zamanda çoğu insan 150 kalori içebiliyor" dedi. Diğer bir durum da meyve sularının lif yoksunu olması. Meyve yendiğinde lifler koruyucu tabaka oluşturuyor, bağırsaklara bariyer görevi üstleniyor. Bu şekerin emilmesini yavaşlatıyor. Gazlı içecekler ile meyve suları ve tatlılar, karaciğerde yüklenmeye yol açıyor.

13 ŞEKERE EŞİT
Bir bardak meyve suyunda 200 kalori var. Her gün bir bardak meyve suyu içmek ayda bir kilo aldırıyor. Bu kiloyu verebilmek için günde bir saat hızlı tempoda yürümek gerekiyor. Araştırmada sağlıklı meyve suyu olarak sunulan içeceklerin 13 bisküvide bulunan şekere eşit olduğu belirtildi. Matthews diğer diyet kırıcılar arasında bulunan balın çok fazla şeker içerdiğini söyledi.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA UZAK DURULMALI
Uzm. Dr. Ayça Kaya (Metabolizma Hastalıkları Uzmanı): Hazır meyve suları, gazlı içecekler, limonata ve şeker atılmış çay ve kahveden uzak durmak gerekir. Taze meyvelerde şeker oranı oldukça yüksektir. Her ne kadar taze meyvelerde lif oranı yüksek, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiren maddelerden zengin olsa da bunların früktoz denilen meyve şekeri içerdiğini unutmamak gerekir. O nedenle porsiyon kontrolü çok önemlidir.

ARA ÖĞÜN OLARAK AYRAN VEYA SÜT ALIN
Prof. Dr. Ziya Mocan (İç Hastalıkları Uzmanı): Taze meyve suları hazır meyve sularıyla aynı kaloriye sahip olsa bile içinde katkı maddesi olmadığı için daha sağlıklıdır. Hazır meyve sularına ilave edilen tatlandırıcılar kilo aldırıyor. 1 bardak meyve suyunda ortalama 2-3 tatlandırıcı vardır. Günde üç taneden fazla tatlandırıcı zararlıdır. Ben ara öğün olarak ayran, süt ve soda içmelerini söylüyorum. Günde 2 bardaktan fazla hazır meyve suyu kilo almaya neden olur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52