Domates fiyatları iki katına çıktı!

Rusya'nın, Türkiye'den domates ithal edeceği kararı açıklanır açıklanmaz iç pazarda domates fiyatları yükselişe geçti. Tüketici şimdiden domatesin kilosuna iki kat ödemeye başladı.

Domates fiyatları iki katına çıktı!

Temmuz ayından bu yana 2 hasat dönemi geçiren domates son turfanın gerçekleştiği bugünlerde geçtiğimiz 2 hasat döneminde domatesin fiyatı 40-50 kuruş civarındayken bugünlerde 1.20 liradan tarlada satılıyor. Üreticiler ise bu durumdan oldukça memnun oldu.

Son turfan domateslerin üretime başlaması ile beraber Çanakkale bölgesinde domates fiyatları 1.20 kuruşlara kadar yükseldi.
Bir hafta on gün öncesine kadar bölgeden 40 kuruşa 50 kuruşa domates satarken şuanda 1.20 kuruşa 1.30 kuruşa domates satmaya başladıklarını söyleyen üreticiler durumdan hayli memnun olsa da, tüketici için aynı durum söz konusu bile değil. 

Bir hafta öncesine kadar tezgahta 2 liraya alıcı bulan domatesin kilogram fiyatı şimdi 4 lirayı gördü. Fiyat artışlarında Rusya'ya başlayacak olan domates ihracatı söylentilerinin etkili olduğu konusunda hem fikir olan ekonomi çevreleri, fiyatların daha da artabileceğini iddia ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 17:16

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52