Gıda sektörüne 3 milyar yatıracak

Körfez ülkelerinin uyguladığı haksız ambargoya karşı Türkiye'nin yardım elini uzattığı Katar, Türkiye'de gıda sektörüne 3 milyar liralık yatırım yapacak.

Gıda sektörüne 3 milyar yatıracak

Suudi Arabistan'ın başını çektiği ambargo uygulamasında en önemli ihtiyacın gıda alanında başgöstermesi üzerine Katar yönetimi harekete geçti. Bu doğrultuda Türkiye'de bir dizi yatırım kararı alan Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani, gıda sektörüne yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Ortadoğu Ekonomi Platformu Başkanı Erdin Özel, Katar'ın 2018 için Türkiye'ye 10 milyar dolarlık kaynak ayırdığını belirterek, "Ambargo sonrası Türkiye'nin gösterdiği yakın dostluğun etkisiyle Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani, yatırımları artırma kararı aldı" dedi. Katarlı yatırımcıların Türkiye'yi güvenli bir liman olarak gördüğünü aktaran Özel, IMF'nin Türkiye ile ilgili açıklamalarının ve istikrarlı ortamın da söz konusu karar üzerinde etkili olduğunu kaydetti.

GIDAYA 650 MİLYON DOLAR
Ambargo sonrası Katar'ın en büyük sıkıntıyı gıdada yaşadığını hatırlatan Özel, ülkenin bu alandaki yatırımlarını genişletme kararı aldığını kaydetti. Gıdada Türkiye'yi stratejik ortak olarak gördüklerini anlatan Özel, "Katar'ın tarım yatırım firması Hassad Food, 2018'de tarım ve hayvancılık alanında 650 milyon dolarlık yatırım yapacak. Türkiye Tarım Bakanlığı ile görüşmeler yaptılar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 17:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52