21
Ağu 2021
Fersan hasat şenliğine başladı!

Gıdavitrini - Ürün gamında; sirke, turşu, şalgam, jalapeños, limon sosları, nar ekşisi, ekşili sos, temizlik sirkesi ve sirkeli içecekler bulunan Fersan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Gürhan Güven ve Ege Üniversitesi Emekli Öğretim...

HABERİ OKU
21
Ağu 2021
Su kaynakları gıda üretimine gidiyor!

Gıdavitrini - Gıda teknolojileri pazarı hem girişimcilerin hem de yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Fazla Gıda Kurucu Ortağı ve CEO'su Olcay Silahlı, gıda girişimlerine yatırımların artığını ve yeni turda Türkiye'den...

HABERİ OKU
21
Ağu 2021
Su ürünleri ihracatı yüzde 169 arttı

Gıdavitrini - Doğu Karadeniz'den yılın ilk 6 ayında yapılan su ürünleri ihracatının tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 169 arttı. En fazla dış satım yapılan ülkeler, Rusya Federasyonu, Vietnam, Japonya, Gürcistan...

HABERİ OKU
21
Ağu 2021
Anzer Balı'nda bal sağımı gerçekleştirildi

Gıdavitrini - Türkiye'nin en önemli bal markalarından olan ve ünü dünyaca bilinen Anzer Balı'nda bal sağımı heyecanı yaşanıyor. Rize'nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı'nın...

HABERİ OKU
21
Ağu 2021
Dut pekmezinin sofra yolculuğu başladı

Gıdavitrini - Kahramanmaraş'ın Göksun Haci Mirze Mahallesi'nde dutun pekmez yolculuğu başladı. Kendilerine ait bahçede yıllardır duttan pekmez yapan ailenin ürettiği pekmez ilgi görüyor. Yeşilin her tonunun olduğu bahçede bin bir...

HABERİ OKU
21
Ağu 2021
Özel peynirler kategorisinde lider

Gıdavitrini - Muratbey Peynir, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) farklı kategori ve sektörlerdeki ihracat kayıt rakamlarına göre bölgesel olarak hazırladığı ‘2020 ilk 100 ihracatçı firma' araştırmasında yer alarak, ihracattaki...

HABERİ OKU
21
Ağu 2021
'Karadeniz Mısırı' tüketiciye umut olabilir!

Gıdavitrini - Eskişehir'de uzun yıllardan beri sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan Vahap Demir, tarlasında yetiştirdiği ürünleri yol kenarında satarak sofralarla buluşturuyor. Biber, domates, fasulye ve mısır gibi farklı lezzetleri toprağa...

HABERİ OKU
20
Ağu 2021
Tarlalar kırmızı alarm veriyor!

Gıdavitrini - İklim krizine bağlı olarak gittikçe artan sel ve yangın felaketlerinin, önümüzdeki yıllarda güçlenerek süreceği öngörülüyor. Uzmanlara göre, iklim krizi yakın gelecekteki gıda krizinin de habercisi... Üstelik iklim değişikliği...

HABERİ OKU
20
Ağu 2021
Bal Dede: 63 yıldır bal satıyor!

Gıdavitrini - Ordu'nun Altınordu ilçesinde, dede mesleği olan arıcılığı bal satarak devam ettiren 85 yaşındaki Arif Çerçil, 63 yılından beri bal satarak geçimini sağlıyor. Aslen Sivaslı olan 85 yaşındaki Arif Çerçil, dede mesleği...

HABERİ OKU
20
Ağu 2021
Siyah incirin dünya yolculuğu başladı

Gıdavitrini - Dünyada sadece Bursa'nın 40 köyünde yetişen Bursa siyah incirinin hasadı başladı. Bu yıl incirler döküldüğü için rekoltede yüzde 50 azalma var. Bursa'dan dünyanın bir çok ülkesine ihraç edilen ve kilogramı 25...

HABERİ OKU
19
Ağu 2021
Su içmenin püf noktaları

Şu bilgi kesin: Susuz olmaz! Eğer mevsim yaz ise bu bilgi zaten ve asla tartışılmaz. Ve yine unutmayalım ki su içmenin ihmali, bahanesi, zamanı falan da olmaz. Susadığınız her zaman, her yerde ve en kısa sürede su ihtiyacınızı mutlaka karşılamak...

HABERİ OKU
17
Ağu 2021
Covid19-Beslenme ilişkisi belgelendi

Gıdavitrini - Koronavirüs salgını, yaşam tarzımızı ve sağlık anlayışımızı derinden etkiledi ve vücudumuzun ihtiyaçları ve enfeksiyon riskleriyle en iyi mücadele eden diyet konusunda bizi kesinlikle daha fazla bilinçlendirdi. Besleyici,...

HABERİ OKU
17
Ağu 2021
Adana'da salça mevsimi başladı

Gıdavitrini - Adana'da kırmızı biber hasadıyla birlikte salça sezonu da açıldı. Kırmızı biberden yapılan salçalar, güneşte suyunu alması için damlara serilmeye başlandı. Kentteki müstakil evler ile apartmanların damları da serilen...

HABERİ OKU
17
Ağu 2021
Aşure bereketi insanlığı yeniden kuşatsın!

Gıdavitrini - İslam inancına göre, Hazreti Adem'den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı Muharrem ayının 10'uncu günü olan "Aşure...

HABERİ OKU
16
Ağu 2021
Yıllık 18 bin kamyon un israf oluyor!

Gıdavitrini - Türkiye'de her gün 6 milyon, yılda 2 milyar adet ekmek israf ediliyor. 2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu'na göre ise, Türkiye'de her yıl kişi başına 93 kilogram yiyecek çöpe atılıyor. Türkiye'nin dünya...

HABERİ OKU
15
Ağu 2021
Kuraklık ve aşırı sıcak bal üretimini vurdu!

Gıdavitrini - Denizli Arı Birliği Başkanı Nihat Çomak, yaşanan kuraklık ve aşırı sıcak hava nedeniyle doğada arıların bal yapacağı bitkilerin çok kısa sürede kuruduğunu bu yüzdende bal üretiminde yüzde 50 düşüş beklendiğini söyledi....

HABERİ OKU
15
Ağu 2021
Kavganın faturası tüketiciye çıkmasın!

Gıdavitrini - Son aylarda kanatlı eti üreticileri ile sanayicileri arasında fiyat tartışması yaşanıyor. Üreticilerden bazıları para kazanamadıklarını iddia ederken, sanayiciler bunun doğru olmadığını belirtiyor. Ancak yaşanan süreçte...

HABERİ OKU
14
Ağu 2021
Mersin'de asırlık Yörük balı yeniden üretiliyor

Gıdavitrini - Toroslar'da Yörüklerin asırlar önce ürettiği lezzetli ve faydalı balın tekrar üretilmesini sağlamak için Mersin'de faaliyetlere başlandı. Mersin'in Erdemli İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO)...

HABERİ OKU
14
Ağu 2021
Hayrabolu tatlısı coğrafi işaret aldı

Gıdavitrini - Coğrafi işaret başvurusu Hayrabolu Belediyesi tarafından yapılan ve süreçleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Hayrabolu tatlısı, mahreç işareti ile tescil almaya hak kazandı. Trakya Kalkınma Ajansından (TRAKYAKA)...

HABERİ OKU
14
Ağu 2021
"Suruç narı" coğrafi işaret alarak tescillendi

Gıdavitrini - Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesince başvurusu yapılan "Suruç narı" Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Suruç Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl başvurusu yapılan,...

HABERİ OKU
14
Ağu 2021
Kırkağaç kavununda hasat dönemi

Gıdavitrini - Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yetiştirilen, tadı, aroması ve raf ömrüyle diğer türlerden ayrılan Coğrafi işaret tescilli Kırkağaç kavunu hasat dönemi başladı. Bakırçay Nehri'nin hayat verdiği ovada yaklaşık...

HABERİ OKU
14
Ağu 2021
İhracat rakamları yüzleri güldürdü

Gıdavitrini - Hububat ve bakliyat sektörünce yılın ilk 7 ayında 4 milyar 803 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı...

HABERİ OKU
14
Ağu 2021
Antep Fıstığı hasadı başladı

Gıdavitrini - Gaziantep'te baklavalık yeşil fıstık hasadı başladı. İşçiler tahta merdiven yardımıyla ağaçlardaki fıstıkları yere serilen çadırlara üzerine dökerek traktörlere boşaltılıyor. FİYATLARDA ARTIŞ OLACAK MI? Bu sene...

HABERİ OKU
14
Ağu 2021
Japonya, Ay'da gıda üretmek istiyor

Gıdavitrini - Uzunca zamandır ABD ve diğer birçok ülke, yakın gelecekte önce Ay'a gitmek ve buraya kurulacak üs ile Mars'a ulaşmanın planlarını yapıyor. Bu ülkelerden biri olan Japonya, Ay'a kalıcı yerleşebilmek için...

HABERİ OKU

banner50

banner52