20
Tem 2019
Deli bal tüketmek ölüm riski taşıyor

Gıdavitrini - Arıların 'orman gülü' adlı bitkinin nektarından ürettikleri "deli bal" ile ilgili bir uyarı da İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu'dan geldi. Kutlu, 'Deli balın 1 çay kaşığından...

HABERİ OKU
20
Tem 2019
Bakanlık'tan çok önemli gıda uyarısı

Gıdavitrini - Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, birçok farklı mikroorganizma, zararlı toksinler ya da kimyasalların yiyecekleri kirletip, gıda kaynaklı hastalıklara sebep olabildiği belirtildi. Bu kapsamda, "gıda zehirlenmesi"...

HABERİ OKU
14
Tem 2019
Birileri ekmeğimizle oynamaya başladı

Gıdavitrini - Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, ekmek için kullandıkları maya fiyatlarının 50 liradan 70 liraya çıktığını belirterek, "Maya gibi her ekmekte kullandığımız bir girdinin birden bire yüzde...

HABERİ OKU
14
Tem 2019
Antep fıstığı Çin seddini de aştı

Gıdavitrini - Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Pekin ziyareti sırasında uzun sürenin ardından 25 ton Türk kirazının Çin'e girdiğini açıkladığını hatırlatarak, "Yoğun temaslarımız doğrultusunda Antep fıstığı ihracatına engel olan...

HABERİ OKU
14
Tem 2019
Fındıkta piyasa üstü fiyat sevinci

Gıdavitrini - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, genel müdürlük binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni mahsul fındık alımı için tüm hazırlıkların tamamlandığını...

HABERİ OKU
11
Tem 2019
Tokat kebabı lezzetiyle turist çekiyor

Gıdavitrini - Tokat'ta yetiştirilen domates, biber ve patlıcanla yaylalarda otlatılan kuzu etlerinden yapılan coğrafi işaret sahibi Tokat kebabı, lezzeti ile kente turist çekiyor. Yaz güneşinde kızaran domateslerinin lezzeti ile ünlü Tokat`ta,...

HABERİ OKU
11
Tem 2019
Şekerli içecek kanser riskini arttırıyor

Gıdavitrini - Fransız bilim insanlarınca, meyve suyu ve gazlı meşrubatlar gibi şekerli içeceklerin, kanser riskini artırabileceği bildirildi. Sorbonne Üniversitesinden Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre...

HABERİ OKU
09
Tem 2019
Kırmızı et fiyatları ne kadar düşecek

Gıdavitrini - Cep yakan fiyatıyla tüketicinin satın almakta zorlandığı kırmızı et fiyatları, Türkiye Kasaplar Federasyonu ile Et ve Süt Kurumu'nun girişimleriyle yüzde 13 oranında düştü. İndirimle birlikte 65 liraya kadar çıkan...

HABERİ OKU
07
Tem 2019
Anzer balının kilogram fiyatı belli oldu

Gıdavitrini - Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakım arasında üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen Anzer balının kilogramı, bu yıl bin liradan satışa sunulacak. Anzer Ballıköy Tarımsal...

HABERİ OKU
05
Tem 2019
Kurban hisse fiyatları açıklandı

Gıdavitrini- ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan "İstanbul'da bu yıl 80 bin civarında büyükbaş, bir milyona yakın da küçükbaşın kesileceğini düşünüyoruz. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10-15...

HABERİ OKU
25
Haz 2019
Kasap-Market mücadelesini kim kazandı

Gıdavitrini - Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, "Müşterilerin hepsi 'Biz etimizi kasaptan alırız, marketten almayız' diyor. Türkiye çapında marketlere karşı verdiğim savaşı kazandım" dedi. Türkiye Kasaplar...

HABERİ OKU
24
Haz 2019
Gıdada çift içerik skandalı!

Gıdavitrini - AB Komisyonu, farklı AB üyesi ülkelerde gıda ürünlerinde çifte standart olup olmadığını belirlemek amacıyla yaptırdığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. 19 AB üyesi ülkede yaklaşık bin 400 gıda ürünündeki içeriklerin...

HABERİ OKU
24
Haz 2019
Türk balı 41 ülkede sofraları süslüyor

Gıdavitrini - Türkiye'den yılın ocak-mayıs döneminde Almanya, ABD ve Suudi Arabistan başta olmak üzere 41 ülkeye bal ihraç edildi. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'den yılın...

HABERİ OKU
23
Haz 2019
81 ile Malatya Kayısısı uyarısı

Gıdavitrini - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip 'Malatya kayısısı'nın ticari kaygılarla, etiket oyunları ve tezgahlarda değerinin düşürülmemesi adına çalışma başlatıldı....

HABERİ OKU
22
Haz 2019
Okul Gıdası logosu nerelerde kullanılacak

Gıdavitrini - Resmi ve özel okulların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda "Okul Gıdası" logosunun kullanımıyla ilgili detaylar belli oldu....

HABERİ OKU
18
Haz 2019
Besin zehirlenmesi nasıl anlaşılır?

Gıdavitrini - Diyetisyen Salih Gürel, yaz aylarında artış gösteren besin zehirlenmesi hakkında bilgi verirken, zehirlenmeden korunmanın yollarını da anlattı. Sağlığımızı tehdit eden ve pek çok besin kaynaklı zehirlenmelerin nedeni olan...

HABERİ OKU
09
Haz 2019
Süt gerçekten kemikleri güçlendiriyor mu?

Gıdavitrini - Kemiklerimizi güçlendirmek için süt içmek gerektiğine dair sözleri çocukken hepimiz duymuşuzdur. Süt kalsiyum içerir. Kalsiyum da kemik yoğunluğu için gerekli bir mineral olarak biliniyor. Ancak süt tüketimi ile kemiklerin güçlenmesi...

HABERİ OKU
12
Şub 2019
Kırmızı et üretimi düşüşe geçti

Gıdavitrini - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının dördüncü çeyreğine (ekim-aralık) ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak...

HABERİ OKU
08
Şub 2019
Türkiye'de en iyi ciğer nerede yenir

Gıdavitrini - Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında pek bir meşhurdur ciğer yemeği. Antepli sabah saatlerinde kahvaltı sofrasına bir ciğer tabağı koyar; Adanalılar tarihi Kazan Çarşısı'nda her pazar ciğerle...

HABERİ OKU
08
Şub 2019
Marketler tarladan ürün alamayacak

Gıdavitrini - TBMM, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, çalışmaları devam eden hal yasası hayata geçtiğinde, büyük zincir marketlerin hal sistemine dahil olacağını ve böylece tarladan mal alamayacağını belirterek,...

HABERİ OKU
06
Şub 2019
Gıda fiyatlarıyla ilgili adımlar atılacak

Gıdavitrini - Ankara'da televizyonların ekonomi müdürleri ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili önümüzdeki hafta yeni ve güçlü adımların atılacağını söyledi. Bakan Albayrak,...

HABERİ OKU
06
Şub 2019
Kaliteli steak için üç önemli ipucu

Gıdavitrini - Toplumun beklentilerine ve kültür düzeyine hitap eden bir görsellikle yemek sunumunu birleştirmek gerektiğini söyleyen Vedat Milor, Kafa Dergisi'nin şubat sayısında Türkiye'de steakhouseların neden bu kadar çok sevildiğini...

HABERİ OKU
06
Şub 2019
5 ilde eş zamanlı "hal" denetimi

Gıdavitrini - Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başta marketler, pazar yerleri ve toptancılar olmak üzere çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla...

HABERİ OKU
05
Şub 2019
Et tüketiminde Türkiye kaçıncı sırada

Gıdavitrini - Son zamanlarda et tüketimini azaltmak istediğini ya da tamamen bırakmayı düşündüğünü söyleyenlerin sayısında artış gözleniyor. Hem daha sağlıklı bir diyete geçme arayışı hem de çevreye verilen zararı azaltma düşüncesi...

HABERİ OKU

banner50

banner52