Kipa 50’nci hipermarketini açtı

Türkiye’de büyümeye devam eden Kipa Halkalı’ya Extra formatını getirdi, tüm Türkiye’deki hipermarket sayısını 50’ye yükseltti.

Kipa 50’nci hipermarketini açtı
 

Farklı formattaki mağazaları ile tüm Türkiye’de büyümeye devam eden Kipa, Halkalı Atakent Park AVM içinde hizmete giren “Extra” formatlı mağazasıyla Türkiye genelindeki hipermarket sayısını 50’ye yükseltti. İstanbul’un ilk ‘Extra’ formatına sahip Kipa mağazası unvanını alan Kipa Extra Halkalı’nın 5 bin 250 metrekareye yayılan alanında, özel eğitimden geçmiş 135 kişi istihdam edilirken, raflarında yaklaşık 30 bin çeşit ürün yer alıyor.

Tesco Kipa Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladders, Türkiye genelindeki hipermarket sayılarının 50’ye ulaşmasıyla, müşterilerinin talep ve beklentileri doğrultusunda Türkiye genelinde mağaza açmaya devam edeceklerini belirtti.

Müşteri memnuniyeti büyüme stratejisi

İstanbul Halkalı’daki “Extra” formatlı Kipa mağazasının açılışı nedeniyle bir açıklama yapan Ellen Gladders,  İstanbul’daki potansiyele çok inandıklarını ve bu mağazayı açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Gladders şunları söyledi: “Büyüme stratejimizin odak noktası her zamanki gibi müşteri memnuniyeti. İstanbul’a “Extra” formatımızı getirerek, İstanbul’da da Kipa’nın müşterilerini her zaman en ön planda tuttuğunu göstermek istedik. Türkiye’de ilk kez 2010 yılında, Orta Avrupa piyasaları ile aynı zamanda uygulanmaya başlanan Extra formatlı hipermarketler, alışverişi daha kolay ve daha eğlenceli bir hale getirmenin yanı sıra müşterilerimize yerel ve uluslararası markalardan oluşan çok geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Extra mağazalarımızda müşterilerimize yiyecekten çok daha fazlasını vaad ediyoruz. Bu mağazayla İstanbullular’ı Kipa’nın elektronik ürünler ve telefon reyonlarının yanında, günümüz modasından ürünlerin farklı ödeme kasalarında sağlanarak sergilendiği tekstil departmanıyla tanıştırıyoruz.”

Halkalı balığa doyacak

Geçtiğimiz yıl tüm Türkiye’de toplam 900 ton çipura ve 750 ton levrek satan Kipa, aynı zamanda Türkiye’deki balık tedarikçilerine ihracat konusunda da destek oluyor. Polonya, İngiltere, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya gibi Avrupa ülkelerine balık reyonu üstünden ihracat yapan balık tedarikçilerinin geçtiğimiz yıl yalnızca Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Polonya’ya yaptıkları ihracat miktarı 750.000 Euro’yu geçiyor. Öte yandan, 2004 yılından bu yana toplamda 504 milyon euro’luk ihracat yapılan tekstil ve gıda dışı ürünlerden oluşan zengin raflar da Halkalıların beğenisine sunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52