Temiz Çevre Ödülü Beylikdüzü’ne

Birçok ülkede yayın yapan İpekyolu Dergisi’nin yaptığı araştırma sonucunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Temiz Çevre” ödülüne layık görüldü. Başkan Uzun, ödülünü Ekim ayında Ankara’da yapılacak törende alacak.

Temiz Çevre Ödülü Beylikdüzü’ne
Beylikdüzü Belediyesi’nin çevre temizliği bir kere daha kanıtlandı. Uluslararası yayın yapan Türksoy’la İpekyolu Dergisi tarafından yapılan “10. Uluslararası  İpekyolu Yılın Altın Adamları” araştırmasında, İstanbul’un en temiz ilçesi okuyuculara soruldu. Okuyucuların verdiği cevaplar sonucunda yapılan değerlendirmede Beylikdüzü en temiz ilçe seçildi. İlçenin bu başarısında en büyük paya sahip olan Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a “Temiz Çevre” ödülü verildi. Temiz Çevre Ödülü’ne layık görülen Başkan Uzun için dergide yapılan açıklamada, “Beylikdüzü, Şehir Parkı, Kent Meydanı, Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Tesisi, Metrobüs, Devlet Hastanesi projeleri ve yeni yapılan 32 adet parkı ile doğayla iç içe yemyeşil bir ilçe olarak göze çarpıyor. Beylikdüzü bugün Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un gayretli ve takdire şayan çalışmalarıyla İstanbul’un batısında parlayan bir yıldız olarak öne çıkıyor” denildi.

Ekim ayında Ankara’da yapılacak törenle “Temiz Çevre Ödülü” nü alacak olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun bu başarının tesadüf olmadığını söyledi.  Başkan Uzun,  “Göreve geldiğimiz günden bu yana “Sevgi ile büyüyen şehir “ ve “Doğa ile iç içe yemyeşil Beylikdüzü” sloganları ile yola çıktık. Özellikle yeşil alan oranı ve çevre temizliği bakımından İstanbul’un en önde gelen ilçelerinden biri haline geldik. Sonunda bu ödül de gösteriyor ki, yaptığımız iş herkes tarafından takdir edilecek seviyeye ulaşmış. Biz ilçemiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını aldığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

İpekyolu Dergisi’nin yaptığı araştırmalar sonucunda ayrıca Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov’a “Yılın Devlet Adamı”, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a “Sağlıkta Reform”, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı”,  Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan’a “Yılın Bakanı”, Uluslararası Türksoy Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a  “Türk Dünyası Hizmet Ödülü”, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya “Yılın Yöneticisi”, Ahmed Hacı Kadirov Vakfı Başkanı Aymanı Kadirov’a “Yılın Sosyal Yardım Kuruluşu”, Cüneyt Arkın’a “Sanat Onur” ödülü verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52