Kiler'in gündeminde satış yok!

Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, 2011 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kiler’in satışıyla ilgili net konuştu…

Kiler'in gündeminde satış yok!
011 yılında yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kiler Perakende Grubu yaptığı altyapı yatırımları, yeni mağazaları, iki şirketinin halka arzı ve verimlilik odaklı çalışmaları ile 2012’de yüzde 16 büyüme hedefliyor.

Kiler 2012 yılından korkmuyor

2011 yılının finansal olarak dört mevsimin bir arada yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Kiler Perakende Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler “Kiler olarak 2011 yılında iki önemli adım attık. Bildiğiniz gibi 2011 yılının ilk ayında Kiler’in halka arzını gerçekleştirdik. Bir süre sonra da bir başka şirketimizi, Kiler GYO’yu halka açtık. Her iki halka arz da bizim için son derece önemliydi. O zaman halka arzdan elde edilecek geliri yeni yatırımlarda kullanacağımızı belirtmiştik. Aynen dediğimizi yaptık. 2005 yılında Ankaralı Canerler marketlerin yüzde 50’sini almıştık. 2011 yılında kalan yüzde ellisini de satın aldık. Daha önce bulunmadığımız bölgelere ve illere gireceğimizi, yeni mağazalar açacağımızı söylemiştik, bu söylediğimizi de gerçekleştirdik. 2011 yılında 55 milyon liralık yatırım yaptık. Kiler olarak 2012 yılından korkmuyoruz. Şu an 2012’nin içindeyiz ve ilk 3 ayda korkulacak hiç bir şey olmadığını hep birlikte görüyoruz. Kiler olarak büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz.” diye konuştu.
Gündemde satış yok
Basın toplantısı öncesinde Kiler'in satılacağına ilişkin çıkan bir haberin gerçeği yansıtmadığını belirten Ümit Kiler, genelde satın alan tarafta geçen adlarının ilk kez satılan tarafta geçmesinden duydukları şaşkınlığı dile getirerek haberi yalanladı.
Yeni yatırımlar yolda
2012 yılı hedeflerini açıklayan Genel Müdür Nihat Özdemir “2012 büyüme hedefimiz yüzde 16. 2012’de 25 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz, bunlardan 7 mağazanın sözleşmesi imzalandı. Ayrıca, kiralama görüşmeleri devam ediyor. Açılacak mağazalarla birlikte 600 yeni istihdam oluşturmayı planlıyoruz. Yeni mağazalar ve mevcut mağazalarda yapılacak revizyonlarla birlikte 2012 yılında yaklaşık 25 milyon TL toplam yatırım planlıyoruz.” diye konuştu.
Ekofinans

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Perakende

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52