Gıda sendikaları neyin kavgasını veriyor?

Tek Gıda-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Şubesi’nin Genel Kurulu önceki gün yapılamadı. Mevcut başkan rakibini hain olmakla suçladı…

Gıda sendikaları neyin kavgasını veriyor?
Tek Gıda-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Şubesi’nin Genel Kurulu önceki gün yapılamadı. Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, sendika genel merkezinde toplanan genel kurulda divan seçimi sırasında tartışmalar yaşandı. Genel merkezin divan için önerdiği liste 15 oy alınca salonu terk ettiği iddia edildi. Delegeler tarafından oluşturulan divanın ardından kongre rutin seyrinde devam etti. Genel Kurulda Muzaffer Dilek başkanlığında tek liste çıktı. Ancak seçimler gündemine gelindiğinde, Seçim Kurulu’nun gelmemesi nedeniyle genel kurul tamamlanamadı. Seçim Kurulunun genel merkez yöneticileri tarafından salona alınmadıkları iddia edildi.
İddialarla ilgili görüşlerini aldığımız Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ise çoğunluk sağlanamadığı için kongrenin yapılamadığını söyledi.
Kongre başlamadan önce kürsüye çıkıp birkaç dakikalık konuşma yaptığını, konuşmasının ardından delegelerin de salonu terk ettiğini belirten Türkel, “Bu yüzden kongre yapılamadı. Muzaffer’i disipline verdik, mahkeme iptal etti ama o mahkeminin sorunudur. Bizim için Muzaffer olayı bitmiştir. Sendikamızı, işyerlerimizi Öz Gıda-İş’e pazarlayan birisidir Muzaffer. Bunların ispatları da var. Artık onu bu sendikanın içine koymayız. Öz Gıda-İş’e gitti o. Bu defter kapandı. Hainleri bu teşkilata koymam” dedi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52