Dünyanın büyük kısmı su ile kaplı olmasına rağmen kullanılabilir temiz su kaynakları sadece yüzde 1,1 oranında. Dünya nüfusunun artması ve iklim dengelerinin değişmesi sonrası suyun önemi giderek artıyor. Türkiye'de ise mevcut su kaynakları tarımda kullanılıyor. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kodal, mevcut tatlı su kaynaklarının büyük bir bölümünün tarımda kullanıldığına dikkat çekti. Kodal, "Su kaynaklarımızın yüzde 74'ünü tarımda kullanıyoruz. Geri kalanını sanayide içme ve kullanma suyu olarak şehirlerde kullanıyoruz. Suyu büyük bir bölümünü tarımda kullandığımız için tasarruf etmemiz gereken temel sektörlerden birisi tarım olmakta. Diğer sektörlerde de muhakkak tasarrufa ihtiyaç var, ama tarımda yapacağımız tasarruf miktarı diğer sektörlere de pay ayrılmasına neden olabilir." dedi. Türkiye için su zengini bir ülke denilemeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Kodal tarımda modern sulama sistemlerine geçişin hızlandırılması gerektiğine dile getirdi.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, İçme Suyu, Kaynak, Prof. Dr. Süleyman Kodal
İçme suları tarımda kullanılıyor
Dünyanın büyük kısmı su ile kaplı olmasına rağmen kullanılabilir temiz su kaynakları sadece yüzde 1,1 oranında.
YORUM EKLE
1
Kahve Dünyası’ndan yoğurtlu dondurma
2
Tüketiciye kaşar peynir uyarısı
3
Gurme Buluşmaları’nın ilki gerçekleşti
4
‘Onur’lu alışveriş Bomanti’ye...
5
Düğün pastası altın madalya aldı
6
Yoğurt kralı Avrupa atağında
7
Ambalaj zirvesi Eylül’de İstanbul’da
8
Avrupa'da ‘ayran’ olarak anılacak
9
BİMcell'e güçlü rakip!
10
Ekmek etiketinde ‘sağlık’ uyarısı...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:02
GÜNEŞ
07:28
ÖĞLE
12:53
İKİNDİ
15:40
AKŞAM
18:07
YATSI
19:28