Harvard Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar Amerika, Avustralya, Çin ve Japonya olmak üzere 4 farklı araştırma gerçekleştirdi. Yaşları 4-22 arasında değişen 350.000 kişi incelendi. Araştırmanın başlangıcında hiçbirine diyabet teşhisi konulmamıştı. Araştırmanın sonunda istatistikler dikkatlice incelendiğinde beyaz pirinç tüketmenin tip 2 diyabetle ilişkisi olduğu belirlendi. Kadınlar ise erkeklerden daha fazla risk taşıyor. Harvard Üniversitesi’nden araştırmacılar incelemeler sonucunda şu bilgiye ulaştı: Her porsiyon beyaz pirinç diyabet riskini % 10 oranında arttırıyor.
Esmer pirinçle karşılaştırıldığında beyaz pirinçte daha az lif, magnezyum ve vitamin bulunuyor.
Beslenme uzmanı Karen Congreve’a göre basit karbonhidratlar kan şekerinde ani bir yükselişe neden oluyor. Uzmanlar yiyecek seçiminde çok dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Diyabet riskini arttırıyor mu?
Düzenli aralıklarla ve sık sık beyaz pirinç tüketen kişilerde tip 2 diyabet riskinin daha yüksek olduğu iddia edildi.

YORUM EKLE
1
Sapphire Çarşı'da muhteşem bir hat sergisi
2
Çöküş süt sektörüyle mi hızlanacak?
3
Üretici 'okul sütü' fiyatına tepkili!
4
Taze bakla ilaç gibi
5
Yozgat’ta en güzel pastalar yarıştı
6
İmha miktarı 4 tona ulaştı!
7
Öğrencilerden halka çorba servisi!
8
Ceviz ve badem seferberliği başladı
9
Dünya tarımına bu ürünler yön veriyor
10
Marulu bile ithal ediyoruz!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER