Ayran sütten çok daha faydalıdır

Farklı çıkışlarıyla dikkatleri çeken Prof. Dr. Canan Karatay, yaz öncesi kilo vermek isteyenlerin merak ettiği sorulara çarpıcı yanıtlar verdi.

Ayran sütten çok daha faydalıdır

Prof. Dr. Canan Karatay'dan yine ezber bozan açıklamalar. Yaklaşan yaz sıcakları öncesinde kilo vermek isteyenleri ilgilendiren konulara Karatay farklı yorumlarla cevap veriyor.

Lahmacun en sağlıklı yemektir
Kebap ekmeksiz yenilebilir. Lahmacun ise incedir ve mayasızdır, az miktar yemekte sakınca yok. Bana göre en sağlıklı yemektir. Eti protein, soğanı, maydanozu sebze yani vitamindir. Üstüne de limon sıkılır. Bir de yanında ayran vardır. Muhteşem bir besin kaynağıdır. Lavaş da, tava ekmeği de mayasızdır.
Çaya çorbaya limon
Salata, çorba, çay ve suya limon sıkın. Limon ve sirke besinlerin hazmedilmesini yavaşlatır. Bu nedenle, yiyeceklerimiz midemizde ve incebağırsağımızda uzun süre kalabilir. Ancak çoğu markette limon suyu diye satılan sarı suların limonla yakından uzaktan alakası olmadığı gibi son derece zararlıdır.
Ayran içerek mideyi rahatlatın
Ayran sütten çok daha faydalıdır. Protein, kalsiyum ve yağ bakımından çok zengindir. Bağırsak florasını düzenler, mideyi rahatlatır. Her gün 1 litre ayran için, acıkmazsınız! Çünkü kalsiyum, yağ, su ve protein vücuda girer. Laktoz alerjisi olanlar da korkmadan rahatlıkla bol bol ayran tüketebilir.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 14:36

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52