Amerikalı ve İngiliz bilim adamları, sonuçları Stroke dergisinde yayımlanan araştırmada, bol meyve tüketenlerde iskemik inme riskinin neden daha düşük olduğunu tespit etti. Bilim adamları, meyvelerdeki flavonların iskemik inme riskini düşürdüğünü gördü. Buna karşın C vitamininin herhangi bir etkisi tespit edilemedi.
Bilim adamları, farklı flavanoidlerin etkilerini belirlemek için 69 bin 622 kadının katıldığı uzun süreli bir araştırma yaptı. Denekler, her dört yılda bir beslenme alışkanlıklarına dair anketler doldurdu. Bunlardan, deneklerin ne kadar flavanoid aldığı hesaplandı. Deneklerin günde kişi başına 100 ile 760 gram flavanoid aldığı, bunların temel kaynağının çay, elma ve narenciye olduğu tespit edildi. 14 yıl içerisinde deneklerden 1803'ü inme geçirdi.
En fazla flavon alanların, en az alanlara oranla iskemik inme geçirme riskinin yüzde 19 daha az olduğu belirlendi. Çok flavon tüketenlerin bol bol portakal ve greyfurt yediği, bu meyvelerin suyunu içtiği görüldü. Bu meyvelerin içindeki flavonlar hesperetin ve naringenin. Flavanoidlerin hemorajik inme üzerinde bir etkisi ise tespit edilmedi.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Narenciye, İnme, Felç,
Narenciye inmeye karşı koruyor
Bilim adamları, portakal, greyfurt gibi narenciyelerin iskemik inmeye karşı koruduğunu bildirdi.

YORUM EKLE
1
Nish Bazaar’dan özel lezzetler
2
Onur’lu alışveriş halkası 50 oldu
3
Altıparmak’tan sektöre büyük destek!
4
Tehlike altında mıyız?
5
Hiç arı olmadan bal yapıyorlar!
6
Sunar’a ‘insana saygı’ ödülü
7
Tarımsal ihracat 3 kat arttı!
8
Başarılı fikirlere ödül yağacak
9
'Türk Kahvesi'ne tescil müjdesi!
10
TL'nin simgesi nihayet açıklandı!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER