Yaz sıcağında limonata ile serinleyin

Limon çok ekşi olduğu için genellikle doğrudan yenmez, ancak limonata olarak içilmesi besin maddelerinin alınmasına yardımcı olur.

Yaz sıcağında limonata ile serinleyin
Limon içinde zengin limon asidi, elma asidi, vitamin C, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fostor ile limon yağı gibi sağlıklı maddeler bulunuyor. Limon çok ekşi olduğu için genellikle doğrudan yenmez, ancak limonata olarak içilmesi besin maddelerinin alınmasına yardımcı olur. Ama limonata en iyi taze limonla yapılır. Çünkü kuru limondaki vitamin C kısmen kaybedilir. Taze limon ise muhakak kabuğuyla beraber içilmeli ve ince ince dilimlenmeli. Çünkü limon kabuğunda flavonoid gibi sağlığa yararlı maddeler var, ayrıca limon yağı da esas olarak limon kabuğunda bulunuyor. Flavonoid maddelerinin hafif acı tadı ile limonun kendi ekşi tadı, sıcak günlerde insanların susamasını hemen yok edebilir. Kalan limona bal sürerek streç filmle sarıp buzdolabına koyabilirsiniz ve üç gün içinde bozulmaz.

60-70 derecedeki su limonataya uygun
Limonata yapmak için su çok soğuk olmasın, çünkü limonun güzel kokusu soğuk su içinde çıkmaz. 60-70 derece arasındaki su daha uygun. Bazı insanlar, fazla sıcak suyun vitamin C'nin kaybedilmesine yol açabileceğinden kaygı duyar. Aslında limonda asit derecesi yüksek, dolayısıyla asit ortamında sıcaklığa dayanıklı vitamin C kolayca kaybedilmez.

Limonata hafif olmalı
Bir dilim kabuklu limonla en az bir litre limonata yapılabilir. Böyle yapılan limonata ne ekşi ne de acıdır, üstelik şeker veya bal ilave edilmeden içilebilir. Fazla limon kullanılırken şeker veya bal ilave edilmesi gerekiyor, böylece limonatadaki kalori de yüksek olabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52