Leblebiyi bu yıl daha ucuza yiyebiliriz

Leblebilik nohut üretiminde iki yıldır yaşanan düşüşün, bu yıl sona ermesinin beklendiği açıklandı.

Leblebiyi bu yıl daha ucuza yiyebiliriz
Çorum Leblebi Üreticileri ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Mustafa Gülşen, leblebilik nohut üretiminde iki yıldır yaşanan düşüşün bu yıl sona ermesini beklediklerini kaydetti.

Gülşen, nohut üretimindeki yüksek rekolte beklentisinin leblebi fiyatlarına bir şekilde yansıyacağını ifade etti.

Nohut üretimindeki düşüş nedeniyle 2 yıl önce leblebi fiyatlarında yüzde 100'e varan artış yaşandığına dikkat çeken Gülşen, yıl içerisinde leblebi fiyatlarındaki artışın, geçen yılın üzerine çıkmaması için mücadele ettiklerini belirtti.

Hasadına başlanan nohutta yüksek rekolte beklentisinin olduğunu ve bu nedenle de fiyat artışının olmayacağını anlatan Gülşen, bu yıl beklenen hasat yapılacak olursa bunun bir şekilde leblebi fiyatlarına yansıyacağını kaydetti. İki yıl önce nohut fiyatları artınca bunun leblebi fiyatlarına da yansıdığını vurgulayan Gülşen, leblebi fiyatlarında yüzde yüze yakın bir artış olduğunu anlattı.

Nohut üretimindeki yüksek rekolte beklentisinin leblebi fiyatlarına da yansıyabileceğini söyleyen Gülşen “Kilosu 10-12 liradan satılan leblebinin fiyatında düşüş olabilir. Her şey hasada bağlı" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52