Refahiye Bal Festivali'nde kardeşlik çağrısı

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Refahiye Kültür ve Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Refahiye Bal Festivali'nde kardeşlik çağrısı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan’da ''15. Refahiye Kültür ve Bal Festivali''ne katıldı. Bakan Yıldırım ''Kardeşliğimiz geçmişte nasılsa bundan sonra da aynı şekilde artarak devam edecektir'' dedi.

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Refahiye Kültür ve Bal Festivalinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım vatandaşlarla halay çekti.

Erzincanlıların ve gurbette yaşayan hemşerilerinin büyük ilgi gösterdiği festivale, bayram tatilini memleketinde geçiren Bakan Yıldırım da katıldı. İlçe girişinde hemşerilerinin alkışları arasında karşılanan Yıldırım, vatandaşlarla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti. Vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım öğle namazının ardından, festivalin yapıldığı Dumanlı yaylasına çıktı. Bal ürünlerinin ve çeşitli el yapımı ürünlerin sergilendiği festival, protokolün açılış konuşmaları ile start aldı. Yemeklerin yenildiği ve cirit gösterilerinin yapıldığı festivalde ünlü sanatçı Zara ile yerel sanatçılar da konser verdi.

Festivalde, yaptıkları bölünmüş yolların hayat kurtardığını belirten Yıldırım, akıl yolları, iletişim yollarıyla da ülkenin doğusunu ve batısını Avrupa seviyesine ulaştırdıklarını söyledi.

Ülkedeki birlik ve kardeşliğin bozulmasını isteyenlerin olabileceğine değinen Yıldırım,  ''Kardeşliğimiz geçmişte nasılsa bundan sonra da aynı şekilde artarak devam edecektir''  dedi.

Festivalden renkli görüntüler de yansıdı. Bakan Yıldırım, konuşmaların ardından, festival alanında çocuklarla bindiği kağnıyı kullandı.

Festivalde düzenlenen yarışmada birinci seçilen bal da Bakan Yıldırım'a hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52