Patlıcan hem cepleri hem mutfakları şenlendiriyor

Türk mutfağının önemli unsurlarından kabul edilen kurutulmuş patlıcan, Nazilli'de erkekler tarafından oyularak kurutuluyor...

Patlıcan hem cepleri hem mutfakları şenlendiriyor
Aydın Nazilli'ye bağlı Yıldıztepe mahallesinde erkekler boş vakitlerini kahvehaneye gitmek yerine evlerinin önünde hanımlarıyla patlıcan oyarak değerlendiriyor.  Yıldıztepe mahallesi sakinlerinden 62 yaşındaki Nevzat Çiftçi, iş yaptıkları ihracat firmasının kapılarının önüne kadar getirdiği 500 kilogram ile 1 ton arasındaki patlıcanı 1 gün içerisinde oyup kurutulmaya hazır hale getirmek zorunda olduklarını anlattı. Bu kadar patlıcanı eşinin tek başına oyup hazırlamasının mümkün olmadığına değinen Çiftçi, hanımlara yardım ettiklerini belirtti. Mesut Kazancıoğlu da tek geçim kaynaklarının patlıcan oyma işi olduğunu belirterek, "Şu anda herhangi bir işte çalışmıyorum ve ailecek bu işle meşgulüz" dedi.

44 yaşındaki Mahmut Esin ise, "Hanıma baka baka ben de öğrenmeye çalıştım ve şu anda usta bir şekilde bu işi yapıyorum" derken, mahalle sakinlerinden İsmet Beden ise, "İlk başta işi bilmediğim için zorlandım. Ancak şu anda çok rahat bir şekilde yapıyorum" diye konuştu.

Mahallede işlenen patlıcanları kurutarak iç piyasaya sunmanın yanı sıra Avrupa ülkelerine ihraç eden firmanın müdürü Turgay Karaefe de, erkeklerin patlıcan oyma işinde ön plana çıktığını vurgulayarak, kahvehaneye gitmeyip boş zamanlarını bu şekilde aile ekonomilerine katkı sağlayarak değerlendirdiklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52