"Tarım ve İnsan“ı böyle yorumladılar

Bu yıl 5'si gerçekleştirilen Ulusal Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Toplam 20 bin liralık ödül dağıtıldı.

GIDAVİTRİNİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Denizbank işbirliğiyle, toprağın ve tarımın önemi konusunda toplumsal ve bireysel duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen 5. Ulusal Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Gıda  Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi  ile Denizbank işbirliğiyle, toprağın ve tarımın önemi konusunda toplumsal ve bireysel duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen 5. Ulusal Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Deniz Akademi İstanbul'daki törende, tarım, hayvancılık, toprak, su, gıda ve gıda ürünlerinin korunması ile çiftçi, köylü ve köy yaşamı konularının işlendiği 6 kategoride düzenlenen yarışmaya katılan 769 kişiden dereceye giren 15'ine, 20 bin TL tutarında ödül verildi.

Yarışmada, "Genel" kategorisinde Alaatin Kandaoğlu ile Seyit Konyalı, "Toprak" kategorisinde Aynur Yıldırım ile Ender Pekşen, "Çiftçi ve Üretici" kategorisinde Mahmut Orhan Alkaya ile Sabri Altun, "Öğrenci" kategorisinde Fatih Karaoğlu ile Fırat Kıztanrı, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanı" kategorisinde Alaettin Çetin ve İlhan Turan, "Denizbank çalışanı" kategorisinde ise Şerife Cengiz birinci oldu.

Birincilere ödül ve plaketleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile oyuncu ve sunucu Beyazıt Öztürk'ün de aralarında bulunduğu jüri üyeleri tarafından verildi.

"İnce detaylı bir yarışma oldu"
Gül, törende yaptığı konuşmada, çok güzel bir etkinlik olduğunu ve kendisinin de jüride yer aldığını söyledi.

Halil İbrahim Gül, "Çok ince detaylı bir çalışma oldu. Mümkün olduğu kadar resim almaya çalıştık. Önümüzdeki yıllarda yarışmayı devam ettireceğiz. Daha çok katılımcı olmasını istiyorum" dedi.

Denizbank Genel Müdürü Ateş de, 700 şube ile 81 ilde faaliyet gösterdiklerini, sadece kar yapmak için değil, aynı zamanda eğitim, sağlık, altyapı, enerji, turizm, tarım ve değişik alanlarda finans sağladıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.

Törene katılacağı bildirilen Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, olumsuz hava koşulları nedeniyle uçağının kalkamamasından dolayı katılamadı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 13:44

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52