Öğrenci sağlığına Signal katkısı

“Sağlığı Geliştiren Okullar” projesinin asıl amacının çocuklara sağlıklı bir çevrede daha sağlıklı yaşam tarzına uygun bilgi ve davranışları kazandırmak olarak açıklanıyor.

Öğrenci sağlığına Signal katkısı
Gıdavitrini - Dünya çapında 40’dan fazla sağlık geliştirme programını destekleyen Signal, Türkiye’de Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ile birlikte gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekleyerek, “Sağlığı Geliştiren Okullar” projesine Rize’de 5 Ekim Çarşamba günü başladı.

Tüm toplumun özellikle de çocukların sağlığına ne kadar önem verdiğini bir kez daha gözler önüne seren Signal, “Sağlığı Geliştiren Okullar” projesinin asıl amacının çocuklara sağlıklı bir çevrede daha sağlıklı yaşam tarzına uygun bilgi ve davranışları kazandırmak ve onların ileride kendi sağlıklarıyla ilgili doğru karar verebilme yeteneklerini güçlendirmek olduğunu belirtiyor.

11 ilde gerçekleştirilmesi planlanan  “Sağlığı Geliştiren Okullar” projesinin ilk ayağı, 5 Ekim Çarşamba günü itibariyle Rize’deki Atatürk İlköğretim Okulu’nda, 5 ayrı okulun öğrencilerinin bir araya toplanması ile gerçekleşmeye başlamıştır. Başlanan projede çocuklara ağız ve diş bakımını nasıl yapmaları gerektiğine dair bilgiler ve broşürler verilirken diş fırçalama alışkanlığının gerçekleştirilmesine yönelik de çıkartmalı takvimler dağıtıldı. Ayrıca, sınıf öğretmenlerine de eğitimler verilerek daha iyi öğrenebilmeleri ve öğretebilmeleri için kitaplar paylaşıldı. Projeye yönelik yapılan tüm bu tarama ve eğitimlerin sonunda, 700 çocuğa Signal diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

İlk ayağı Rize’de yapılan projeyi, Trabzon Dişhekimleri Odası Başkanı Dişhekimi Önder Taşan ile birlikte Belediye Başkanı ve Milli Eğitim  Müdürü de ziyaret etmiştir. 11 ilde gerçekleştirilmesi planlanan proje 10 Ekim tarihinde Ankara Ahmet Andiçen ve Yenilik İlköğretim Okulları’nda, 17 Ekim Antalya Yunus Emre ve Meryem Mustafa Ege İlköğretim Okulları’nda, 1 Kasım Adana Celalettin Sayhan ve Karacaoğlan İlköğretim Okulları’nda, 7 Kasım Eskişehir Dumlupınar ve 75. Yıl Özel İdare İlköğretim Okulları’nda, 14 Kasım Diyarbakır 24 Kasım ve Cemil Özgür İlköğretim Okulları’nda gerçekleştirilecek ve sonrasında da Konya, Hatay, Tekirdağ, İstanbul illerinde de gerçekleştirilmeye devam edecektir. Belirlenen bölgelerdeki görevli dişhekimleri tarafından okullardaki ilkokul çocuklarının ağız ve diş taraması yapılmaya devam edecek. Çocuklara ve öğretmenlerine eğitimler ve kitapçıklar verilirken Signal diş macunu ve diş fırçası da dağıtılmaya devam edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52