Bu havlunun gıdalarla teması uygundur!

Viking Kağıt, Alman ISEGA Laboratuvarı’ndan ‘Gıdalarla Temasa Uygunluk Sertifikası’ aldı.

Bu havlunun gıdalarla teması uygundur!
Gıdavitrini - Temizlik kağıtları sektörünün öncülerinden Viking Kağıt, yine bir ilke imza attı ve Alman ISEGA Laboratuvarı’ndan ‘Gıdalarla Temasa Uygunluk Sertifikası’ aldı. Premia ve Lily markalı kağıt havlular için alınan bu sertifika; Premia ve Lily kağıt havluların sıcak, soğuk ve yağlı gıdalarla temas ettiğinde içeriklerinin hiçbir şekilde gıdalara geçmediğini gösteriyor.

ISEGA Belgesi almak için tüm üretim süreçlerini yeniden organize ettiklerini aktaran Viking Kağıt Genel Müdürü Turgut Sarıoğlu, “Türkiye’nin ilk özel kağıt fabrikası olan ve sektöründe birçok ilki gerçekleştiren Viking Kağıt olarak, ISEGA belgesi için kullandığımız tüm yardımcı malzemelerin etkilerini detaylı bir şekilde inceledik ve önemli değişiklikler yaptık. Lily ve yeni markamız Premia, uzun süren incelemelerden sonra ISEGA belgesinin sahibi oldu. Premia ve Lily kağıt havlularımızı anneler mutfaklarında gönül rahatlığıyla kullanabilir” diye bilgi verdi.

Yaşam kalitesini arttıran markaların mimarı Yaşar Holding, Viking Kağıt ile yine bir ilki gerçekleştirdi ve Türkiye’nin gıdalarla temasa uygun ilk ve tek kağıt havlularını üretti. Viking Kağıt’ın Lily ve lansmanını 2012 yılında yaptığı Premia markalı kağıt havlu ürünleri, Avrupa’nın alanındaki en büyük bağımsız otoritelerinden ISEGA Enstitüsü tarafından “gıda dostu” olarak onaylandı.

Premia ve Lily kağıt havlular, öncelikle ISEGA Enstitüsü tarafından değerlendirildi ve içeriğinin gıdalar ile temasa uygun olduğu belirlendi. Ardından uzun ve zorlu süreçlerden oluşan gıdaya nüfuz etme testlerine tabi tutularak gıdalarla temasa uygun sertifikasının sahibi oldu. Premia ve Lily kağıt havlular bu sertifika doğrultusunda yıkanan sebze ve meyveleri kurulamak, kızartmaların yağını almak ve çocuklarının beslenme çantaları için yiyecek paketlemek gibi işlemlerde gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor.

Viking Kağıt Genel Müdürü Turgut Sarıoğlu, ISEGA belgesine başvuru süreçleri hakkında bilgi verirken, “Bu yıl 41. yaşını kutlayan Viking olarak sektörümüzde birçok ilke imza attık. Bu ilkleri sürdürmek için 2011 ve 2012 yıllarında toplam 5.7 milyon TL’lik yatırım planıyla büyümeye odaklandık. Gelişen hijyen bilinciyle temizlik kağıdı sektöründe kişi başı tüketim son 10 yılda yaklaşık 5 kat arttı ve bu süreçte sektöründe birçok fonksiyonel fayda üzerinde duruldu. Biz de her zamanki inovatif yaklaşımımızla sektörümüze dinamizm katmak için tüketicilere yeni faydalar sunmaya karar verdik. Almanya’nın en önemli kuruluşlarından ISEGA Enstitüsü ile uzun bir çalışma gerçekleştirdik. Önce tüm üretim süreçlerini tekrar organize ettik, kullandığımız tüm yardımcı malzemelerin etkilerini detaylı bir şekilde inceledik ve önemli değişiklikler yaptık. Uzun süren incelemelerden sonra Premia ve Lily kağıt havlularımız ISEGA’dan Gıdayla Temasa Uygunluk Sertifikası aldı” diye konuşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52