Dün yürürlüğe girerek katkılı ekmek üretimine son veren Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Un Tebliği fırıncılarda yeni bir polemik yarattı. Zaten yıllardır katkısız ekmek üretiklerini iddia eden birçok fırıncıya göre, asıl uncuların denetlenmesi gerekiyor.
25 yıllık fırıncı Vural Karbuz, "Madem böyle bir düzenleme var, fırınlardan da önce uncuları denetlesinler, her şey unda biter" dedi. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, yeni uygulamayla unun ve ekmeğin her evresinin sağlık kodlarına sahip olacağını belirtti.
sabah.com.tr
Yeni tebliğde "uncu-fırıncı" polemiği!
1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Un Tebliği, uncu-fırıncı tartışması başlattı.
YORUM EKLE
1
Kansere karşı soğan tüketin
2
Silivri yoğurdunu tüm dünyaya duyuracaklar
3
Tüketiciye "hak arama" kolaylığı sağlanıyor
4
Fırınlara Ramazan kontrolleri başladı!
5
"Engelsiz hayat" için atık yağları atmayın
6
Üretici çok ama ekmek tüketimi azalıyor!
7
Ramazan için hoşaf malzemesi yok satıyor
8
Ekmek üretiminde kurallar dikkate alınıyor mu?
9
Fındıkta kuraklık riski korkutuyor
10
Ramazan pidesine kepek zorunluluğu yok
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:39
GÜNEŞ
07:03
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
16:05
AKŞAM
18:39
YATSI
19:58