Ramazan pidesi, ekmek olarak değerlendirilmediği için isteğe göre kepek oranı düşük özel amaçlı unla da, kepek oranı yüzde 60 oranında artırılan ekmeklik buğday unuyla da yapılabilecek
AA muhabirinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, pide, ekmek olarak değerlendirilmediği için ekmeklik buğday unuyla üretilmesi zorunluluğu bulunmuyor.
1 Temmuz 2013'te yürürlüğe giren Buğday Unu Tebliği ile buğday unları "ekmeklik buğday unu ve özel amaçlı buğday unu olarak iki kategoriye ayrılmış, ekmeklik buğday unundaki kepek oranını yüzde 4,4den yüzde 7,0'ye çıkaran düzenlemeyle özel amaçlı buğday ununda herhangi bir sınırlamaya gidilmemişti. Ayrıca 1 Temmuzda yürürlüğe giren Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ile ekmeğin de aralarında bulunduğu bazı gıdalara katkı maddesi eklenmesi yasaklanmıştı.
Bu bağlamda Ramazan ayının temel gıda maddesi pide yapımında ekmekte olduğu gibi kepek oranı artırılmış un kullanılması zorunlu tutulmadı. Buna göre, pide, isteğe göre ekmeklik buğday unundan da, özel amaçlı undan da üretilebilecek. Ancak pidede de ekmekte olduğu gibi katkı maddesi kullanılamayacak. Ramazan pidesi, ekmek gibi sadece un, su, maya ve tuzdan üretilebilecek.
aa.com.tr
Ramazan pidesine kepek zorunluluğu yok
Ramazan pidesi, isteğe göre kepek oranı düşük özel amaçlı unla da, kepek oranı yüzde 60 oranında artırılan ekmeklik buğday unuyla da yapılabilecek
YORUM EKLE
1
Bu da 'en hızlı çay içme' yarışması
2
Orta direğin ramazan tatlısı: Tulumba
3
Turşu ve ev yapımı salçaya dikkat!
4
Rami esnafı Ramazan'da "zam" için ne dedi?
5
"Bakkal Amca"yı kurtaracak formul!
6
Obezite yoksul mahallelerde daha yaygın
7
Et ve sebze seçimine dikkat!
8
Yaz geldi ambalajlı suda cirolar patladı
9
Zeytinyağı pazarı yüzde 500 büyüdü
10
Sağlık ve lezzetin adı zencefil
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:03
GÜNEŞ
07:29
ÖĞLE
12:53
İKİNDİ
15:39
AKŞAM
18:06
YATSI
19:27