Onların mesaisi gece başlıyor

Türkiye'nin bir çok köşesinde olduğu gibi İstanbul'da da büfe, istasyon ve lokanta gibi farklı meslek grubu çalışanları, ekmeklerini gece çalışarak kazanıyor.

Onların mesaisi gece başlıyor


Gıdavitrini - Bazı meslek grupları var ki, insanlar uykuda iken onlar geçim mücadelesine başlıyor. Hem ekmeklerini kazanıyor, hem de insanların yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayarak önemli bir kamu hizmeti sunuyorlar.

İstanbul'da büfe, istasyon ve lokanta çalışanı gibi farklı meslek gruplarından bazı kişiler, ekmeklerini gece çalışarak kazanıyor. Herkes uykuda iken bu meslek grubu çalışanları gece karanlığında ekmek kazanma yolculuğuna çıkıyor.
Kent uykudayken mesai yapanlar, sabahın ilk saatlerine kadar çalışarak, zaman zaman karşılaştıkları sorunlara rağmen hem evlerine "ekmek" götürmenin hem de insanlara hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Büfe çalışanı Mehmet Emin Bana (27), yaptığı açıklamada, geceleri çalıştığını ve gece çalışmayı sevdiğini söyledi.

İnsanlara hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade eden Bana, "Hayat şartları çok zor. Tabii bizim mesleğimizde gece çalışmanın zorluğu var. Geceleri iyi insanlar var, kötü insanlar var ama bütün bunlara rağmen mesleğimi seviyorum. Ekmeğimi bu meslekten kazanıyorum. Mutluyum." diye konuştu.

Yaklaşık 23 senedir geceleri çalışan 41 yaşındaki garson Baki Eğrek, gece çalışmanın gündüze göre daha zor olduğunu belirtti.

Gece daha çok alkollü müşterilerin lokantaya geldiğini ifade eden Eğrek, sipariş verilen yiyeceklerin geç geldiği iddiasıyla alkollü müşterilerin sorunlar çıkardıklarını ve bazen de kendi aralarında kavga ettiklerini kaydetti.

Gündüz ise bu tür olayların geceki kadar çok yaşanmadığını anlatan Eğrek, "Gece çalışmak gündüze göre daha sıkıntılıdır. Aile açısından biraz zor oluyor. Mesela sabahleyin eve gittiğimizde çocuğumuz okula gidiyor. Akşam biz işe gittiğimizde çocuğumuz okuldan eve geliyor. Gece çalışmak uyku düzeni açısından da sıkıntı oluyor. Gündüz çalışmak daha iyi olur ama ekmek parası bu yüzden gece çalışıyoruz. Ne yapalım?" şeklinde konuştu.

"Gecenin zorluğu bambaşka"

24 senedir gece çalışan büfe sahibi Ruhi Aygün (52) ise gece her türlü insanla karşılaştığını ama ekmek parası için çalıştığını söyledi. Gece çalıştığı için ailesinden uzak kaldığını ve çocuklarına fazla zaman ayıramadığına dikkati çeken Aygün, "İşten çıktıktan sonra sabah eve gidince çocuklar okula biz yatağa giriyoruz. Gece çalışmak hem ailevi yönden hem de çalışma bakımından sıkıntılı. Müşteri profilimiz genelde taksiciler, otelde kalmaya gelen arkadaşlar ve sabahçı kahvesinde takılan kişilerdir. Uyku düzeni olarak gece ile gündüz arasında bayağı fark var. Gecenin zorluğu bambaşka. Gece çalışmak gündüze nazaran bayağı zor." dedi.
Kaynak: TRT Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 14:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52