Teknoloji gıdada belirleyici faktördür

Dünyada yükselen sağlıklı gıda eğiliminin unlu mamüller sektörünü de etkilediği bildirildi.

Teknoloji gıdada belirleyici faktördür
Gıdavitrini - Türkiye'nin en kapsamlı ve Avrupa'nın 3. Büyük fırıncılık teknolojileri fuarı olan IBATECH’in açılışında konuşan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, tüm dünyada gıda tüketiminde ve üretiminde sağlık ve zindelik üzerine kurulu genel bir eğilim olduğunu vurguladı. Ekmek, pasta, unlu mamüller, dondurma ve çikolata endüstrisinin son yeniliklerinin sergilendiği, tartışıldığı ve karşılıklı bilgi paylaşımı fırsatlarının yaratıldığı bu çok önemli fuarın açılışında konuşan Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, konuşmasında tüketicilerin bugün olabildiğince doğal, ekonomik ve sağlıklı ürünler talep ettiklerine dikkat çekti.
YENİ ÜRÜNLER ARTIYOR
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, üreticilerin talepleri karşılamak üzere artık doğrudan kalp sağlığını hedefleyen ürünlere yöneldiklerine dikkat çekerek tamtane, tam buğday, bitki sterolleri, beta-glukan, düşük tuz/sodyum içeriği olan ürünleri geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu taleplere bağlı olarak dünyada “Tam Tahıl” beyanı ile piyasaya sürülen yeni ekmek ürünlerinin sayısının 20 kat arttığının altını çizdi.
Boyacıoğlu, gıda ve sağlık arasındaki ilişkinin daha iyi anlaşılması ile dünyada giderek artan sağlık eğilimi neticesinde; üreticilerin bazı çok doymamış yağ asitleri ile beyin sağlığını korumayı ya da diyet/düşük kalorili ürünler ile şeker hastalarını hedeflemekte olduklarını belirtti. Aynı zamanda gıdanın lif içeriğinin zenginleştirilmesi ile sindirim sistemi ve bağışıklık sisteminin korumasının hedeflemekte olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, “Yapılan araştırmalar gıdaların içerdiği antioksidanların zindelik ve yaşlanmaya karşı korunma sağladığını ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.
Boyacıoğlu, teknolojinin daha sağlıklı ürünlerin üretiminde ana belirleyici faktör olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52