Sunar'a altı ayrı ihracat ödülü

Sunar Grup Orta Anadolu İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği ödül töreninde, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden altı ödül aldı.

Sunar'a altı ayrı ihracat ödülü
Gıdavitrini - Sunar Grup Orta Anadolu İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği ödül töreninde, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden altı ödül aldı. Üstelik Sunar Grup’un yakın dönemde imza attığı başarılar bununla sınırlı kalmadı. Dünyaca ünlü Fortune Dergisi’nin Türkiye’nin “Devler Ligi”ni belirlediği ilk 500 listesine hızlı bir giriş yapan Sunar Grup çatısı altında 2006 yılında kurulan Elita Gıda, Türkiye’nin en iyi 500 şirketi arasında 264. sırada yerini aldı.

Sunar Grup, OAİB (Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri)’nin düzenlediği ödül töreninde en çok ödül alan grup şirketi oldu. Birliğin yeni hizmet binasının açılışına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, sekiz birlikteki tüm alt kategorileri de içine alacak şekilde organize edilen törende ödül dağıttı. Tören sırasında bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, Türkiye’nin ihracatını arttırmak için ülke ülke gezdiklerini söyleyerek, ‘Dağda gezen kurt, evdeki aslandan daha güçlüdür’ benzetmesi yaparak şunları söyledi: “İhracat Birlikleri olarak sizlerin belirlediği 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefini, hükümet olarak milli politika olarak kabul ettik. Bu konuda var gücümüzle yanınızdayız.”

BAKAN ÇAĞLAYAN’IN ELİNDEN ALTI ÖDÜL
Sunar Grup törende altı ödüle layık görüldü ve ödüllerini Bakan Çağlayan’ın elinden aldı. Sunar Grup’un aldığı ödüller şöyle:
Sunar Pazarlama, ‘Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatçıları birliği’ en çok ihracat yapan ve bir önceki yıla göre ihracatını en çok arttıran firma olarak aldığı birinciliklerinin yanı sıra; tüm sektörlerin alt grupları bazında, 2011 yılında en fazla bitkisel yağlar ihracatı birinciliğine de layık görüldü.
Tüm sektörlerin alt grupları bazında ikincilik ödülleri kategorisinde ise Elita Gıda, 2011 yılında en fazla hedef pazarlara ihracat yapan hububat firması ve 2011 yılında 2000-2010 yılları aralığında yeni pazarlara en fazla ihracat yapan hububat firması olarak ödüle layık görülmesinin yanı sıra yine 2011 yılında en fazla bitkisel yağlar ihracatı yapan ikinci firma ödülünü de Adana’ya taşıdı. 

ELİTA GIDA ŞİMDİDEN “DEVLER LİGİ” NDE
Ekonomi dergiciliğinin dünyaca ünlü yayınlarından olan Fortune Dergisi’nin her yıl en iyi firmaları belirlediği listeye Sunar Grup hızlı bir giriş yaptı. 2006 yılında Sunar Grup çatısı altında kurulan Elita Gıda, Fortune 500 Türkiye listesinde 264. Sıradan girdi. Adana’dan devler ligine hızlı giriş başlığıyla Fortune Temmuz sayısında bir de “özel haber” ile yer alan Elita Gıda’nın başarısı şu cümlelerle anlatıldı: “40 ülkeye ihracat gerçekleştiren bitkisel yağ üreticisinin büyüme sırrı, doğru zamanda doğru adımı atmak.”

Listeye 264. sıradan giren grubun şirket profili şöyle özetlendi; 2010 yılında net satış 113.018.000 TL iken 2011 yılında 388.746.245 TL’ye yükselmiştir. Şirketin ihracat satış tutarının 2010 yılında 21.757.000 TL iken 2011 yılında 119.979.425 TL. ye yükselmesi ise İhracatçılar Birliği Ödül Töreni’ndeki ödül yağmurunu açıklar nitelikte.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52