Okullarda ‘gıda güvenliği dersi” okutulsun!

Gıda Mühendisleri Derneği, tüketicilerin güvenli gıda tüketmesi adına önemli bir projeyi vitrine çıkarmaya hazırlanıyor.

Okullarda ‘gıda güvenliği dersi” okutulsun!
Gıdavitrini - Toplumun en önemli gündem maddelerinden gıda güvenliği konusunda Gıda Mühendisleri Derneği önemli ve örnek bir çalışmaya imza atıyor.
Gıda güvenliği bilincinin toplumda kalıcı olması amacıyla okullarda “gıda güvenliği dersi” okutulması önerisini gündeme getiren Gıda Mühendisleri Derneği, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlemeye hazırlanıyor.
9 Mayıs Perşembe günü İstanbul Fatih’te düzenlenecek basın toplantısında, okullarda “gıda güvenliği dersi” okutulmasıyla ilgili farklı analizlerin kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı.

Gıda Mühendisleri Derneği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Her gün yeni bir gıda skandalı haberiyle karşılaştığımız günümüzde, gıda skandallarının tamamıyla önüne geçecek kalıcı çözümler üretilmesi gerekmektedir. Resmi makamlar, üretici ve tüketiciler olarak hep birlikte hareket edilmeli yalnız, toplumun genelinde bir gıda güvenliği bilincinin eksikliği ön plana çıkmaktadır, dolayısıyla bu bilincin oluşması için “GIDA GÜVENLİĞİ DERSİ” okullarda zorunlu ders olarak okutulmalıdır. Soruna kalıcı bir çözüm olacağını düşündüğümüz bu önerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.
• Toplumumuzda gıda güvenliği bilinci hangi seviyede?
• Sağlıkbeslenmeyi biliyor muyuz ve Gıda güvenliği bizim için ne kadar önemli?
• “Gıda Güvenliği Dersi” fikrini ortaya çıkaran sebepler neler?
• “Gıda Güvenliği Dersi” bir zorunluluk mu?
• “Gıda Güvenliği Dersi” amaçları, hedefleri ve sağlayacağı faydaları neler?
Bütün bu soruların cevaplarını ve çalışmanın ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşacağımız basın açıklamamıza katılımınız bizi onurlandıracaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52