Fi İstanbul Fuarı kapılarını açtı

Bu yıl ilk defa İstanbul ev sahipliğinde organize edilen dünyanın en prestijli uluslararası gıda fuarı olan Fi İstanbul kapılarını açtı.

Fi İstanbul Fuarı kapılarını açtı

Gıda endüstrisini şekillendirecek olan uluslararası tek gıda fuarı ünvanına sahip olan Fi İstanbul, Dünya gıda endüstrisinin devlerini buluşturarak, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile birlikte Avrupa ve Asya’nın iki büyük ekonomisini Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya getirdi. Fuarın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Fi Ülkeler Direktörü Matthias Baur, UBM İstanbul Genel Müdürü Kerim Alain Bertrand, GIDAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Çetin Duruk ve protokol üyeleri birlikte yaptı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, dünyanın en prestijli gıda fuarlarından birinin Türkiye'de olmasından büyük gurur duyduklarını belirterek, "Biz gıda güvenliği ve güvenirliliği alanında AB standartlarını çoktan yakaladık ve AB de bunu böylelikle tescillemiş oldu. Türkiye her bölgeye 3-4 saatlik bir mesafede ve dünyanın 4'te 3’üne kolayca ulaşacak bir coğrafi konumdayız. Bu coğrafi konum gerçekten çok önemli. Gıda ve Tarımda son 10 yılda göstermiş olduğumuz çabalarla 63 milyar dolar tarım gayri safi hasılasıyla dünyada 7. Avrupa'da ise 1. olduk" dedi.

Açılışta konuşan GIDAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Çetin Duruk ise fuar için İstanbul'un seçilmesinden gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi; "UBM ekibi değişik ve gelişmekte olan ülkelerde bu fuarı açmayı düşündüklerinde, ilk akıllarına gelen şehir İstanbul olmuş. Bence de doğru bir karar verdiler. Çünkü gıda sanayimiz, dünya gıda sanayinin son yıllarda önüne geçti ve kendisini çok geliştirdi. Tabi bunu da AB'nin bize vermiş olduğu talimatları yerine getirerek yakaladık. Fuarın herkes için olumlu ve verimli geçmesini diliyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52