Marketteki sütle 'okul sütü' aynı mı?

Ücretsiz okul sütü dağıtımı pazartesi gününden itibaren yeniden başlıyor. Peki, markette satılan sütle okul sütünün farkı var mı? İşte cevabı...

Marketteki sütle 'okul sütü' aynı mı?
İlkokul öğrencilerine ücretsiz okul sütü dağıtımı okullarda ikinci yarıyılın başladığı pazartesi gününden itibaren yeniden başlıyor. 6 milyon 291 bin öğrenciye haftada 3 gün boyunca süt dağıtılacak. Program kapsamına bu yıl özel okullar da alınarak toplam süt dağıtımı yapılacak okul sayısı 30 bin 885 oldu.

Geçen yıl ilk olarak uygulamaya alınan ancak ara verilen ilkokul öğrencilerine ücretsiz okul sütü dağıtımı okullarda ikinci yarıyılın başladığı pazartesi gününden itibaren yeniden başlıyor. 6 milyon 291 bin öğrenciye haftada 3 gün boyunca süt dağıtılacak. Program kapsamına bu yıl özel okullar da alınırken anaokulları dahil toplam süt dağıtımı yapılacak okul sayısı 30 bin 885 oldu. Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, 11 Şubat’ta başlayacak program ile okullara 60 bin ton süt dağıtacaklarını belirterek, “Okul sütünün, market reyonlarından güvenle satın aldığınız sütlerden hiçbir farkı bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Ulusal Süt Konseyi’nin desteğiyle yürütülen Okul Sütü Programı’nın yeniden başlaması için okullarda yarıyıl tatilinin bitmesi beklendi. Programın tanıtımı ile ilgili toplantıya Türkiye’nin önde gelen süt üreticileri katılırken Okul Sütü’nün dünyada kullanılmakta olan en ileri teknoloji ile üretilen ve ambalajlanan, sağlık açısından tümüyle güvenli olan Uzun Ömürlü Süt olduğu belirtildi.

Okul Sütü Programı kapsamında 6,3 milyona yakın öğrenciye ulaşılacağını söyleyen Çallı, proje maliyetinin 130 milyon TL olduğunu belirtti. Okullara sağlık açısından tam güvenilir ‘Uzun Ömürlü Süt’ dağıtılacağını ifade eden Çallı, Okul Sütü’nün 4 ay saklama süresi olduğunu ve bu sütlerin okullarda depolanmasının bir sıkıntı oluşturmayacağını kaydetti. Çallı, Okul Sütü’nün market reyonlarından güvenle satın alınan sütlerden hiçbir farkının olmadığını belirterek, “Bütün velilere broşür dağıttık. Çocuğunun süte karşı alerjisi olan veliler öğretmenlere bu durumu bilgilendirecek. Bu öğrencilere süt verilmeyecek. Daha önceki süt dağıtımında rahatsızlanan öğrencilerde laktoz intoleransı bulundu. Bu kişilerin süte alerjisi oluyor ve bu duruma 10 bin kişide bir rastlanıyor.” dedi.

Dağıtımın, sütlerin okullara ulaştırılması ile ilgili planlama ve sütün korunmasına ilişkin her ayrıntının göz önünde bulundurularak yapılacağını söyleyen Çallı, programın her aşamasının kontrol altında olduğunu ve bunun için son derece titiz, duyarlı ve özverili bir şekilde çalışıldığını kaydetti. Geçen yıl sadece 25 gün süt dağıtıldığını hatırlatan Çallı, hükümetin destek vermesi halinde uzun yıllar boyunca projeyi devam ettirmek istediklerini söyledi.
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52