Gıda Ar-Ge Proje Pazarı İzmir'de yapılacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2.Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nın uluslararası boyutta gerçekleştirilmesi amacıyla düğmeye bastı.

Gıda Ar-Ge Proje Pazarı İzmir'de yapılacak
Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nın uluslararası boyutta gerçekleştirilmesi amacıyla düğmeye bastı. Gıda sektöründe yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması için düzenlenecek olan organizasyon 3-4 Haziran tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, gıda sektöründe yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması için "Gıda ARGE Proje Pazarı'nı hayata geçiren TİM bünyesinde ve EİB'nin koordinasyonunda başlayan ve bu kapsamda devam edecek proje kapsamında Türkiye'nin gıda, ziraat, fen bilimleri, mühendislik bölümleri bulunan üniversiteler ile ihracatçı birlikleri ortak hareket ediyor. Projelerin teslimi için son başvuru tarihi 1 Nisan olarak belirlendi. Yarışmanın finali 3-4 Haziran tarihlerinde İzmir'de yapılacak. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın elinden alacak.

Açıklamada, Avrupa'da tarım ve gıda endüstrisinde ikinci olan Hollanda'nın tarım ve gıda alanında başarılı ve geniş kapsamlı çalışmalar, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten üniversitelerinden Wageningen Üniversitesi ile bilimsel ortaklık kurulduğu da belirtilirken, 2012 yılında sergilenmeye değer 116 projenin başvurduğu Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'na bu yıl daha yoğun bir katılım beklendiği ifade edildi.

ÜNİVERSİTE-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İLE GIDA İHRACATI 55 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK
TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve TİM Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Eli Alharal, konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye'nin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine, Türk gıda sektörü olarak inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile 55 milyar dolarlık katkı yapmak istediklerini belirterek, bu yılki etkinlik için de yaratıcı gençlerden özgün proje ve fikirlerini beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen etkinliğin çok verimli geçtiğini, Bakan ve katılımcılar nezdinde beğeni toplayan verimli bir platform olduğunu ifade eden Alharal, "Bu yıl etkinliğimizi bir üst kademeye çıkarmayı hedefledik, bu seneki yarışmayı uluslararası platformda yapacağız. Bu sebeple, Hollanda gibi tarım ve gıda endüstrisinde Avrupa'da ikinci olan bir ülkenin tarım ve gıda alanında başarılı ve geniş kapsamlı çalışmalar, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten üniversitelerinden Wageningen Üniversitesi ile bilimsel ortaklık kurduk. Bir diğer bilimsel ortağımız ise geçen yıl olduğu gibi Ege Üniversitesi oldu. Türkiye, Avrupa Birliği, Amerika ve Uzakdoğu'daki üniversitelere, araştırma ve bilim merkezlerine, yüksek okullara, enstitülere proje çağrısı yaptık. Dünyanın her yerinden gelecek olan araştırmacıları, akademisyenleri, sanayicileri yararlı bir platformda buluşturmak amacındayız" dedi.

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL
Etkinliği çok önemsediklerini belirten Alharal, organizasyon çerçevesinde, birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL ve üçüncüye 5 bin TL nakdi ödül, başarılı bulunan bazı projelere de mansiyon ödülü verileceğini söyledi. Konu ile ilgilenen tüm akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler 1 Nisan 2013 tarihine kadar www.timgidaarge.org adresinden proje başvurusunda bulunabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52