Köprü trafiği hazır yemek sektörünü de vurdu

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde başlayan 3 aylık bakım çalışması hazır yemek sektörünü de olumsuz etkiledi. Sektör Boğaziçi Köprüsü'nden geçiş izni istedi.

Köprü trafiği hazır yemek sektörünü de vurdu

Gıdavitrini - Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinin bakıma alınması yemek sanayicilerini olumsuz etkiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik bu olumsuz durumun toplum sağlığını riske ettiğini belirtti. Çelik yaptığı açıklamada; “Günlük hazır yemek üreten firmaların yemeklerinin en kısa sürede, en sağlıklı koşullarda yerine ulaşımının sağlanması şarttır. Ancak Boğaziçi Köprüsü’nün, günlük, hazır yemek araçları tarafından kullanımına izin verilmemesi, yemeklerin zamanında ve sağlıklı bir biçimde nakliyesinde de aksamalara yol açmaktadır. FSM Köprüsü’nün bakım-onarım çalışmaları nedeniyle kapatılmasından önce de 1. Köprüyü kullanamamalarından kaynaklı günlük toplu yemeklerin nakliyesi konusunda büyük sıkıntılar yaşanırken FSM’nin kapatılması sorunu ikiye katlamıştır.

Çalışanlar aç kalıyor!
Toplu yemek nakliyesinde 1. Köprünün kullanımına izin verilmemesi zaten hâlihazırda büyük bir problemken bir de üzerine FSM’nin kapatılması eklenince aşırı sıcaklarla birlikte olağanüstü yoğun trafikte saatlerce bekleyen yemeklerin bozulmasının önüne geçebilmek ve zamanında yerine ulaştırılabilmesini sağlamak son derece güçleşmiştir. Öğlen 12’de yenilmesi gereken yemek saat 2’de, 3’te ancak yerine ulaşabilmektedir. Bu da maalesef hizmette aksamalara yol açıyor. Çalışanların aç kalması bir yana, hem sağlığı tehdit ediyor hem de bozularak çöpe giden yemekler israfa ve ziyana neden oluyor. Toplumu üç koldan zarara uğratıyor” şeklinde konuştu.

Kalıcı çözüm gerekiyor

Çelik, bu sebeplerden dolayı günlük sıcak taze yemek taşıyan, Tarım İl Müdürlüğü’nden ruhsatlı, İYSAD üyesi firmalara ait arabaların 1. köprüden geçişlerine kalıcı olarak müsaade edilmesi gerektiğini önemle vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52