Hijyenik gıda üretimi konusunda hassasız

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hijyenik üretim konusunda hassas olduklarını söyledi.

Hijyenik gıda üretimi konusunda hassasız

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar ve Yönetim Kurulu üyeleri Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i makamında ziyaret etti. Gıda üretiminde hijyene önem verdiklerini belirten Bakan Eker, "Kayıt dışının önlenmesi ve çıkarılan yönetmeliklere uygun üretim yapılması hem esnafımızın, hem de vatandaşımızın lehinedir. Biz üretimin her aşamasının hijyenik olması konusunda hassasız. Üretim bandından, satış noktasına kadar her safha bizi yakından ilgilendirmektedir. Halk sağlığını tehdit eden uygulamalara seyirci kalmamız mümkün değil. Kayıtdışının önlenmesi yönünde paydaşlarımızla ortak çalışmalar içerisindeyiz. En kısa sürede sorunu çözüp, vatandaşımızı hijyenik ürünlerle tanıştırmamız gerekiyor." diye konuştu.

Bakan Eker, Bursa'daki simit satış noktalarının kent mimarisine uygun araçlarla şehir genelinde hizmet veriyor olmasının görsellik anlamında da iyi bir uygulama olduğunu kaydetti. Bakan Eker şunları kaydetti: "Camekanlı satış ünitelerinin tozdan, kirden uzak olması, eldiven ve kağıt poşet kullanılması; vatandaşın üreticiye olan bakış açısını olumlu yönde etkilemektedir. Bu tür hizmet veren üretici kazanan statüsündedir. Bu ve benzeri çalışmalar içerisindeki bütün kuruluşları canı gönülden destekliyorum. Tabii, Bursa Simitçilerimizin, haklarını da iade ediyor. Ve, tam destek veriyorum."

"HER ÖNÜNE GELEN BİR MERMER, BİR AYGAZ FIRINI KOYUP ÜRETİCİ OLMAYACAK"
Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar da Bakan Mehdi Eker'den Bursa'da kayıtdışı simit, börek ve unlu mamuller üretiminin önlenmesi yönündeki çabalara destek istedi. Halk sağlığının korunmasının birinci şartının bu tür üretim yapan işletmelerin kapatılması olduğunu söyleyen Pınar şöyle devam etti: "Her önüne gelen bir mermer, bir aygaz fırını koyup gıda üreticisi olmayacak artık. Yeni çıkan gıda kodeksiyle birlikte kayıt dışının önüne geçilecektir. Merdiven altı yufka üretimi artık semt pazarlarından kalkacak ve satış yerlerine standart getirilecektir. Hijyen kurallarına uyarak pazarlarda kapalı camekan içinde pazarlarda satılacaktır. Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği çerçevesinde hijyen eğitimlerinin başlaması önemlidir. Bizler simitçi esnafımızın bilgilendirilmesinin önemine inanıyoruz. Biliyoruz ki hijyeni üretiminin önceliği olarak kabul eden esnafımızın, satışları da artacak. Üretici ile tüketici arasında sağlıklı bir bağ oluşturulacaktır. Çabamız, esnaf tüketici buluşmasını gerçekleştirebilmektir. Üretimin her aşamasında paydaş olarak kabul ettiğimiz belediyelerimiz ve tarım il müdürlüklerimiz ile koordineli bir denetim gerçekleştirecek. Kayıt dışı üretim yaparak halkın sağlığı ile oynayanları teşhir edeceğiz. Bu konuda taviz vermemiz söz konusu değildir. Halk sağlığını tehdit edenler karşılarında Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası bulacaktır, Bakanlığı bulacaklardır."

"ÜYELERİMİZ HİJYEN KURSLARIMIZA MÜRACAAT ETSİNLER"
Çalıştırdığı işçinin sigorta primini yatıran, kaliteli un kullanan, pekmez kullanan esnaf ile kayıt dışı üretim yapanları aynı kulvarda değerlendirmenin yanlış olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Pınar, bakanlığın bu konudaki net tavrını kendilerini memnun ettiğini vurguladı. Önümüzdeki günlerde, simitte belli standartların getirileceğini anlatan Pınar, "Hijyen eğitimi konusundaki çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bütün simitçilerimiz,börekçiler ve yufkacılar ve tüm unlu mamul üretimi yapanlar bu konuda eğitilecekler ve sertifikalandırılacaklardır. Üyelerimizin bir an önce hijyen eğitim kurslarına müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde, Temmuz ayı ile başlatılacak denetimlerde yüksek cezalar sözkonusudur. Biz hijyeni, Bursa'da hakim kılacak, Simitçi ve Unlu mamulleri marka yapacağız." şeklinde konuştu.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52