Helal Gıda’ya ‘anayasa güvencesi’ talebi

Helal Platform, düzenlediği panelde helal gıda araştırmalarında geride bıraktığı bir yılı masaya yatırdı.

Helal Gıda’ya ‘anayasa güvencesi’ talebi
Gıdavitrini - Türkiye Helal Gıda Araştırmaları Merkezi (Helal Platform) tarafından Akçadağ Kültür Merkezi’nde Helal Platform’un birinci yılını doldurması münasebeti ile “Helal Gıdanın Önemi" konulu bir panel düzenlendi. Helal Platform başkanı Abdulvahit Mahmat, panelin açılış konuşmasında, “Manevi kalite için helal sertifikasının şart olduğunu ve bu şartın Helal Sertifikalamanın anayasada yer almasıyla sağlanabileceğini” söyledi.

Mahmat, çoğunluğun Müslüman olduğu Türkiye’de helal gıda konusuna gereken önemin verilmesinde geç kalındığını ancak gelişmelerin oldukça hızlı ve halktan gelen yoğun ilginin memnun edici olduğunu vurguladı. İlk kez Gimdes ile 2008’de başlayan helal sertifika konusunun, bu yıl TSE’nin de sahaya girmesiyle dikkatleri daha çok çekmeye başladığını aktardı.

“Yazılı ve görsel basının ilgisinden memnunuz”
Helal gıdanın gelişmesinde önemli bir görev üstlenmiş olan yazılı ve görsel basının konuya ilgisinden memnun olduklarını söyleyen Mahmat, yakın bir gelecekte daha fazla firmanın sertifika alacağını ve insanımızın helal gıda kavramını benimsemesi ile market raflarında helal sertifikalı ürünlerin kolaylıkla ve eksiksiz elde edilebileceğini söyledi.

‘Helal’de geçtiğimiz yıl neler oldu?
Helal Platform’un 1 yaşını doldurması ile geride kalan 1 yıllık zamanı değerlendiren Mahmat,“Gimdes ve TSE’den toplam 273 firma 500’ün üzerinde ürününe aldı. Bu sürede Gimdes tarafından Türkiye genelinde 8 adet helal ürün marketi açıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından 26 ilde düzenlenen toplam 42 organizasyonda helal gıda bilinci anlatıldı. İhracata dayalı helal sertifikası alan firmaların satış rakamlarında gözle görülür artışlar meydana geldi. 120 firmanın katılımıyla CNR fuarcılık ve Gimdes işbirliği ile Helal Gıda Fuarı yapıldı.”dedi.

Panelde ayrıca Helal Platform araştırma ekibi tarafından helal gıda araştırmalarında birinci yıl isimli ve helal ürünlerin artışı ve yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarının detayları hakkında bir sunum yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52