Lezita’nın ‘mutluluk hareketi’ başladı

Lezita, Mutluluk Hareketi adlı Çocuk Parkları Projesi ile daha sağlıklı, hareketli ve mutlu bir nesil yetişmesine katkıda bulunuyor.

Lezita’nın ‘mutluluk hareketi’ başladı

Sağlıklı ve lezzetli ürünleri ile Hayatın Lezzeti Lezita, sağlıklı beslenen, hareket eden, oyun oynayan mutlu nesiller yetişmesine katkı sağlama hedefiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Lezita, Mutluluk Hareketi adlı Çocuk Parkları Projesi’nin ilk duyurusu, Konak Belediyesi işbirliği ile yenilenerek açılan Şenel Aksu Parkı Toros’taki ve Yeni Doğan Parkı Gürçeşme’deki özel kutlama ile gerçekleşti. Lezita Zincir Mağazalar Satış Müdürü Mesut Ergül’ün ev sahipliğinde ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışa, yöre halkının ve çocukların ilgisi de bir hayli yoğundu. Lezita’nın Mutluluk Hareketi Çocuk Parkları Projesi’ni ilk olarak Konak Belediyesi işbirliği ile Şenel Aksu ve Yeni Doğan Parkı’ndan başlatmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, coşkunun hep birlikte yaşanması gerektiğine değinerek şunları söyledi :

“Kokusu, çiçeği, yeşili, tüm güzellikleriyle burada yaşayan güzel insanlara yakışır parklar yaptık. Şenel Aksu ve Yenidoğan Parkları cennetten bir bahçeye benzedi. Özellikle çocuklarımızın sağlıklı yaşaması, temiz hava alması, özgürce koşup oynaması için oluşturduğumuz parklara, mahallede yaşayanların sahip çıkacağına; bu güzelliği uzun yıllar yaşayacaklarına eminim. Binalarla kuşatıldığımız bir çağda yeşile, nefes alabilecek alanlara ihtiyaç duyuyoruz. Hizmet felsefemizde önce insan var. Otomobiller için değil önce insanlar için çalışıyoruz. Bu yüzden bulduğumuz her uygun yerde yeşil alanlar, parklar oluşturmak için çalışıyoruz. Parklarımıza İzmir’in yerel ağaçları ve mevsim çiçekleri dikildi. Lezita tarafından, çocuk oyun alanlarına yeni sağlam ve güvenli oyuncaklar yerleştirilirken, büyüklerin sağlıklı spor yapabilmeleri için de mekik çekme, uzun koşu, bel kıvırma gibi aletlerde oluşan spor araçlarının bulunduğu bir alan yapıldı.”

Sağlıklı nesiller için hedef 2013’e kadar beş çocuk parkını hizmete açmak
Açılışta yaptığı konuşmada, ABALIOĞLU kurumsal kültüründe toplumun duyarlı olduğu alanlara katkıda bulunmanın asli bir görev olarak kabul edildiğini ve ABALIOĞLU Grubu’nun bir parçası olan Lezita’nın da kurulduğu günden itibaren bu vizyonla çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Lezita Zincir Mağazalar Satış Müdürü Mesut Ergül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde giderek betonlaşan şehirler içinde çocuklara oyun oynayacak pek bir alan kalmadı. Her yaştan insan yeşile hasret. Hareketsizlik dolayısıyla çok çeşitli hastalıklar baş gösteriyor. Örneğin obezite sağlıksız beslenme ve hareketsizliğin bir sonucu. Üstelik, gerek dünyanın gerek Türkiye’nin en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Çocukların sağlıklı beslenmesi, hareket etmesi, oyun oynaması ve kendini iyi ifade eden bireyler olarak yetişmesi bizim için önemli. Çünkü, Lezita sağlıklı nesiller istiyor. Bunun için de Lezita Mutluluk Hareketi Çocuk Parkları Projesi’ni başlatmış bulunuyoruz. Hedefimiz 2012 yıl sonuna kadar toplam beş çocuk parkını, başta çocuklarımız olmak üzere tüm ailelerin ve halkımızın hizmetine açmak. Hayırlı uğurlu olmasını dileriz.”

Sırada üç park daha var
Lezita Mutluluk Hareketi Çocuk Parkları Projesi kapsamında ilk olarak Şenel Aksu Parkı ve Yeni Doğan Parkı yenilendi. Hem zemin açısından yenilenen hem de çocukların ve büyüklerin hareket ederek, oyun oynaması için gerekli ekipmanlar ile donatılan Şenel Aksu Parkı’na Lezita tarafından bir büyük oyun grubu, tahterevalli ve salıncak takımları, bel ve göğüs çalıştırma sistemi, kalça ve bel güçlendirme sistemi, omuz ve kol açma sistemi, mekik ve şınav aleti, havada yürüyüş sistemi ve jokey kalp bisikleti ekipmanları temin edildi. Aynı şekilde zemin yenilemesi yapılan Yeni Doğan Parkı’na da salıncak takımı kuruldu. Lezita, bundan sonra Kahramanlar Parkı ve ardından da sırasıyla 19 Mayıs Parkı ve Kaynak Parkı çalışmalarına başlayacak. Lezita, aynı zamanda, bu parklarda dönemsel olarak çeşitli etkinlikler ve sürpriz buluşmalara da ev sahipliği yapacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52