Gıda denetçilerinin sayısı artıyor

Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gıda kontrolünde görev yapacak personel yetiştiriyor.

Gıda denetçilerinin sayısı artıyor
Tüketicilerin güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşması için denetimlerini aralıksız sürdüren Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürlüğü, bir yandan da gıda kontrolünde görev yapacak personel yetiştiriyor.

Gıda denetimlerinde görevlendirilecek personelin artırılmasına yönelik düzenlenen kursa il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan personelin yanı sıra Kırıkkale ve Kırşehir İl Müdürlüleri personelleri de katıldı.

Kurs programı çerçevesinde kursiyerlere 5996 Sayılı Kanun ve Ceza Uygulamaları, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Hijyen Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Prosedürler, Türk Gıda Kodeksi ve Tebliğler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkikler, Risk Esaslı Denetim Prosedürü ve Uygulamaları, İthalat ve İhracat Uygulamaları, Laboratuvar Uygulamaları, Numune Alma Usul ve Esasları ve Yem Mevzuatı konularında bilgiler verildi.

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde (UTEM) gerçekleştirilen eğitimin açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, gıda ve tarım sektörünün çok stratejik bir hale geldiğini belirterek, bütün sektörlerin önüne geçtiğini kaydetti.

Gıda denetçilerinden işletmelerle diyalog halinde olmalarını isteyen Temel, gıda işletmelerinin kanun ve yönetmeliklere uygun standartlara getirilmesi gerektiğini söyledi. İl Müdürü Temel, kursiyerlerden işletmelerle iyi diyalog kurarken kanun ve yönetmeliklerden taviz vermemelerini istedi.

İki hafta süren kurs kapsamında Atatürk Orman Çiftliği İşletmesi’ne bir teknik gezi düzenlenerek, eğitimde anlatılanlar uygulamalı olarak gösterildi. Kursu başarıyla tamamlayan gıda kontrol görevlilerine sertifikalarını İl Müdür Yardımcısı Ali Elçin verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52