Sofraların vazgeçilmezi ekmek 1 Temmuz'dan itibarın özüne dönüyor. Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre, 1 Temmuz'dan itibaren ekmekte üretimden, ambalajlamaya, etiketlenmeden, taşıma ve depolamaya kadar yeni bir döneme giriliyor. Kamuoyunda "Ekmek Genelgesi" olarak bilinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı tebliğe göre, ekmek 1 Temmuz'dan itibaren 17 katkı maddesinden arınmış halde kepek ve tahıl oranı yükseltilip, tuzu azaltılmış halde, fırın dışındaki satış noktalarında poşetlerde satılacak.
İzmir Ticaret Borsası (İTB) 18 Hububat Mamüller İşleme ve Toptan Ticaret Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Eğitim Sekreteri Nihat Sağır, ekmeğin 1 Temmuz'dan itibaren özüne döneceğini söyledi. Bugüne kadar çeşitli katkı maddesi ile üretilen ekmeğin, yeni dönemde buğday unu, maya, tuz ve sudan ibaret olacağını belirten Sağır, tüketicinin bundan sonra daha sağlıklı, daha hijyenik ve besleyici özelliği yüksek ekmek tüketeceğini kaydetti.
Ekmekteki değişimin sadece katkı maddeleri ile sınırlı olmadığını dile getiren Sağır, "Ekmeğin satışında da önemli düzenlemeler geliyor. Ulaşımından, dolaplardaki sunuma kadar birçok yenilikler geliyor. Ekmek, bundan sonra nihai tüketiciye ulaştırılırken, daha hijyen olacak. Fırın dışındaki yerlerde ambalajlı satış mecburi hale geldi. Pazar yerlerinde, mahalle aralarında, seyyar arabalarda, cami önlerinde, köşe başlarında, sokakta açıkta, ambalajsız ekmek satışı yasaklanıyor. Bu açıdan da fırıncılar ve tüketiciler adına olumlu gelişmeler var" diye konuştu.
Fırıncıların yeni döneme hazır olduğunu söyleyen Sağır, "İşletmeler yeni dönem için hazırlıklarını yaptı. Birçok fırın 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre üretim yapıyor" dedi.
Ekmekte yeni dönem başlıyor
Ekmek üretiminde yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor. İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi Nihat Sağır, İzmirli fırıncıların yeni döneme hazır olduğunu söyledi.
YORUM EKLE
1
Gıda ve içkiye de karekod geliyor
2
Katkı maddeleri GDO çıkmasına neden olabilir!
3
37 ülke içinde Türkiye kaçıncı oldu?
4
Yumurta kabuğu kabusunuz olmasın!
5
Domatesin ateşi Ramazan'da sönecek!
6
Doğal eczane yaz meyveleri
7
Süt fiyatları yükselme eğiliminde
8
Paketli ekmek pazarı büyüyor
9
Ramazan'da baklavanın tadı kaçmasın!
10
Bıldırcın yumurtasına yoğun talep
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:35
GÜNEŞ
06:59
ÖĞLE
12:57
İKİNDİ
16:10
AKŞAM
18:45
YATSI
20:04