'Et ve Balık' gitti ‘Et ve Süt’ geldi!

Et ve Balık Kurumu'nun yapısını, et ve süt piyasasına müdahale edebilecek şekilde Et ve Süt Kurumu'na dönüştürecek mevzuat değişikliği teklifi, Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) sunuldu.

'Et ve Balık' gitti ‘Et ve Süt’ geldi!
Konuya ilişkin bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Et ve Balık Kurumu'nun yeni isim altında hem et hem de süt için müdahalede bulunabilecek yapıya kavuşturulacağını belirtti. Eker, ''Kurum, süt arzının yüksek olduğu zamanda bir şekilde o sütü piyasadan çekecek, üretici lehine fiyatlar düşmesin diye müdahale edecek. Uzun vadeli, uzun ömürlü ürün haline dönüştürecek, diğer zamanlarda da bunu piyasaya sunmak suretiyle hem üretici hem tüketici lehine dengeyi koruyacak. Kurum, et için de süt için de aynı fonksiyonu görecek'' dedi.
Konuya ilişkin mevzuat değişikliği teklifini YPK'ya sunduklarını bildiren Eker, yapının, Et ve Süt Kurumu'na dönüşeceğini ancak düzenleme kuruldan çıkmadan net bir şey dillendirmek istemediğini belirtti.
Eker, konunun ilgili bakanlıklar ve kuruluşların da görüşüne açıldığını, tartışılacağını kaydetti.
YPK kararının ardından yasal düzenlemeler de yapılacak
Et ve Balık Kurumu'nun ana statüsünde, teşekkülün amaç ve faaliyet konularının Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararıyla değiştirilebileceği belirtiliyor.
Bu nedenle Bakanlığın teklifi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan YPK'da görüşülecek.
Bakanlık yetkilileri, YPK kararının ardından belirlenen çerçevede kurumun etkinliğinin artırılabilmesi için yasal düzenlemelerin de yapılacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52