Milletvekilinden diyet desteği!

AK Partili Milletvekili komisyon üyelerinin, Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadelesine destek vermek için diyete başladığını söyledi.

Milletvekilinden diyet desteği!
AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Sağlık Bakanı ricada bulunmuş, Sağlık Komisyonu olarak diyete giriyormuşsunuz'' sözleri üzerine Erdöl, obezitenin Türkiye ve dünya için çok önemli bir sorun olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadeleye başladığını anımsatan Erdöl, ''Komisyon olarak bizden Sağlık Bakanımızın bir ricası oldu. Bize, 'vücut kitle endekslerini ölçtürün. Bundan sonraki ölçüme kadar ne kadar kilo verdiğinizi hesap edelim, böylece rakamsal olarak Sağlık Komisyonu'nun obezite ile mücadeleye verdiği desteği görmüş olalım' dedi. Biz de arkadaşlarımızla beraber bunu kabul ettik. Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadelesine destek vermek istiyoruz'' diye konuştu.
Bir başka gazetecinin, ''Komisyonda obezite problemi olan var mı?'' sorusuna Erdöl, ''Bir kişi de obezite problemi vardır'' demek için ilk önce ölçümleri görmek gerektiğini söyledi.
''Sizin vücut kitle endeksinizi öğrenebilir miyiz?'' sorusu üzerine Erdöl, ''Ben obez değilim. Bir şeye başlamak iyi, devam ettirmek daha iyi, sonuçlandırmak ondan daha iyi. Sonuçları görmeyi arzu ediyoruz'' dedi.
Erdöl, bir başka soru üzerine, diyetin faydalı olduğunu gören diğer milletvekillerinin de kendilerini örnek alacaklarını umut ettiğini söyledi.
Diyet kararı alınmasının hemen öncesinde baklava yediklerini belirten Erdöl, ''Eczacılar Birliği Başkanımız baklava ısmarladı. Eczacılıkla ilgili 20 yıldır değiştirilmeyen bir kanunu komisyonumuzda gündeme aldık. Gelecek hafta komisyondan çıkarmayı istiyoruz'' diye konuştu.
''Diyet iyi olursa sonuçları da baklavayla kutlarsınız'' diyen bir gazeteciye Erdöl, ''İnşallah'' diye yanıt verdi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52