Sezonun ilk kayısısı raflarda

Kayısı sezonu açıldı. Mersin'in Silifke İlçesi'nde hasat edilen kayısının kilosu 8 TL'den alıcı buldu.

Sezonun ilk kayısısı raflarda
Sezonunu ilk kayısı hasadı Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi'ndeki seralarda yapıldı. Hasat edilen ürün kilosu 8 TL'den alıcı buldu. Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Atakent Beldesi'nde Mehmet Kılınç'a ait 5 dönümlük kayısı serasında yapılan hasadı inceledi.
Süngü, hasadın ardından yaptığı açıklamada, ilçe genelinde bin 200 dönüm bahçede kayısı üretimi yapıldığını ve yaklaşık 12 bin ton ürün alındığını kaydetti.
Açık alandaki kayısı hasadına ise Mayıs ayının ilk günlerinde başlanacağını ifade eden Süngü, ilçede kayısı üretiminin 2003 yılında İtalya'dan getirilen 25 bin adet fidanın 100 dönüm araziye dikilmesiyle başladığını, her geçen yıl üretim alanının genişletildiğini bildirdi.
Süngü, sezon boyunca hasadı yapılan ürünlerin Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerine gönderildiğini belirterek, geçen yıl fiyatların 7 TL'den başlayıp, sezonun 2 TL ile kapandığını, bu yıl da fiyatların bu seviyede olmasının beklendiğini söyledi.
Çiftçileri bilinçli üretim yapmaları konusunda düzenledikleri toplantılarla bilgilendirdiklerini belirten Süngü, "Erik ve çilekten sonra turfanda olarak sezonun ilk kayısı hasadını yapıyoruz. Silifke'nin iklim ve toprak yapısı ile suyu, ürüne has hoş bir koku ve tat veriyor" dedi. Mehmet Kılınç'ın serasında hasadı yapılan 300 kilo kayısı ise kilosu 8 TL'den satışa sunuldu.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52