Bayat ekmekler böyle değerlendirilecek

Son günlerin en tartışmalı konusu ekmek israfını önlemek amacıyla duyarlı vatandaşlar ve fırıncılar harekete geçti.

Bayat ekmekler böyle değerlendirilecek

Hayvanların yem ihtiyaçlarının bayat ekmeklerle karşılanması yem tüketimi noktasında hayvan sahiplerine ekonomik anlamda avantaj sağlarken, ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçiliyor.

BAYAT EKMEKLER ZİYAN OLMAYACAK
Ekmek israfını önlemek amacıyla Türkiye genelinde çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Aksaraylı fırıncılar da bayat ekmek noktasında, hayvan besleyen kişileri harekete geçirerek bayat ekmeklerin israf olmaması ve en azından bu şekilde değerlendirilmesi için harekete geçti. Aksaray’da tonlarca ekmek israf edilirken, emeklerin bu şekilmde çöpe gitmesini istemeyen duyarlı vatandaşlar ve fırıncılar ekmeklerin çöpe atılması yerine sokak hayvanları veya çiftliklerde ve evlerde beslenen hayvanların yem ihtiyaçlarına yönelik olarak kullanılması için harekete geçti. Duyarlı vatandaşlar, “Bizim hedefimiz farkındalık yaratmak. Ekmeğin çöpe gitmesini önlemek ve değerlendirmek'' dedi.

''Kış aylarında ise bazı günlerde bayat ekmekleri doğaya bırakıyoruz. Bu dönemde yaban hayvanları yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyor. Kış şartları nedeniyle yiyecek bulamayan, köpek, kedi ve kuş gibi hayvanlar için bayat ekmekleri doğaya bırakıyoruz. Birkaç gündür bu uygulamamız sürüyor. Bunlardan ziyade çiftliklerde ve evlerinde hayvan besleyen kişilere de ekmeği bu yönde tüketebilecekleri, bu sayede hayvanların yem ihtiyaçlarını noktasında da ekonomik avantaj sağlayacaklarını vurguluyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 15:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52