Mehmet Öz'den 5 gıda uyarısı!

Dr. Mehmet Öz, alışveriş sepetinde olmaması gereken 5 gıda ürününü açıkladı. İşte, listede yer alan ürünler...

Mehmet Öz'den 5 gıda uyarısı!

Amerika'da yaşayan ünlü hekim Dr. Mehmet Öz, alışveriş sepetinde olmaması gereken 5 gıda ürününü açıkladı. Öz'ün listesinde bildik ürünler yer alıyor.

Şeker katkılı ürünler
Şeker katkılı mısır gevreği, kurabiye, dondurma ve kekten uzak durulmalı. Önce yüksek enerji verirler sonra azalarak kişide açlık hissi uyandırır. Karbonhidrat ihtiyacı tahıllı ekmek ve esmer pirinçten, şeker ihtiyacı armut, elma ve böğürtlenle karşılanabilir. 

Kırmızı et ve doymuş yağ
Jambon, sosis, sucuk gibi besinler nitrat yönünden zengindir. Nitrat ise bağırsak kanseri gibi hastalıklara neden olur. Ayrıca yağlı et türü kötü kolesterolü yükselterek kalp krizi riskini artırır. Bunların yerine tavuk, hindi ve balık türleri tercih edilmeli. 

Karışım ürünler
Birçok ürünün karıştırıldığı cips gibi ürünlerden uzak durun. Patlamış mısırı evde yapın. Patatesleri zeytinyağı ve baharatla harmanlayıp fırına vererek doğal patates cipsinizi hazırlayın. 

Sahte sağlıklı ürünler
Düşük yağlı denilen kurabiye, salata sosu ve yoğurt markalarında şeker ve tuz oranı yüksektir. Tahıl içerikli ekmek ve kraker etiketleri de doğru değildir. 

Konserve ürünler
Konserve ürünler yüksek oranda sodyum içerir. Fazla sodyum alımı ise kan basıncını artırır. Bu nedenle konserve çorba yerine kendi çorbanızı yapın.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 14:14

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52