Başbakan'dan 'kırmızı et' talimatı

Son günlerin en fazla tartışılan kırmızı ette yaşanan fiyat artışına karşı Başbakan Ahmet Davutoğlu devreye girdi.

Başbakan'dan 'kırmızı et' talimatı
Kırmızı et fiyatlarının fahiş şekilde yükselmesi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun ana gündem maddesi oldu. Fiyatların makul seviyeye çekilmesini isteyen Başbakan Davutoğlu, "Krizi çözün" talimatı verdi.
Son dönemde hızla artan et fiyatları Çankaya Köşkü'nde toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) ana gündemini oluşturdu. Toplantıda, et fiyatlarının makul seviyeye çekilebilmesi amacıyla kısa ve orta vadede alınacak önlemler değerlendirilirken, yerli üreticinin korunması için tedbirler görüşüldü. Toplantıya başkanlık yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yetkililere "Krizi çözün" talimatı verdi. Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre EKK üyesi bakanlar, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş ve ilgili bürokratların katılımıyla gerçekleşen toplantıda Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Enflasyon Raporu'yla ilgili bilgi verdi. Sıra Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin sunumuna geldiğinde kurula et piyasasıyla ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi verildi. 

Toplantıda Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) aldığı tedbirler de masaya yatırıldı. Başbakan Davutoğlu, vatandaşların aile bütçesinde önemli ağırlığı olan gıda harcamalarını hafifletmek amacıyla, genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve bu konuda gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması talimatını verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 13:56

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52