banner50

banner52

20 Kasım 2017 Pazartesi

Türkiye helal pazarda söz sahibi olacak

Rizeli girişimci mevzuata takıldı!

Kestane balındaki etken maddeyi ortaya çıkarıp bal spreyi üreten Rizeli girişimci Habib Koçal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın takviye gıda üretimine yasak koyması ile zora düştü.

banner46
05 Ağustos 2017 Cumartesi 12:43
Rizeli girişimci mevzuata takıldı!


Gıdavitrini - Türkiye'de bir ilke imza atarak balı kapsüle sokup patentini alan ardından da boğaz ağrılarının tedavisi için kestane balındaki etken maddeyi ortaya çıkarıp bal spreyi üreten Rizeli girişimci Habib Koçal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın takviye gıda üretimine yasak koyması ile zora düştü.

Habib Koçal, yüz binlerce lira harcayarak önce bal kapsüllerinin ardından 5 yıl üzerinde çalıştığı sprey balı yaparak patentini almayı başardı. Patent aldıktan sonra projesini hayata geçiren ve üretme başlayan Koçal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın aldığı kararı ile büyük şok yaşadı. Bakanlık aldığı bir karar ile takviye gıda üretimine yasak koydu. Bu yasağın kendisine ve projesine büyük darbe vurduğunu kaydeden Koçal, bal spreyi yaparak 30 saniyede boğaz ağrısını giderdiklerini ve özellikle bademcik ve boğaz ağrısında başarılı olduklarını ifade etti.
Koçal "Bu sprey doğal bir antibiyotiktir. Hiç bir yan etkisi yoktur. Ve biz bunun patentini almayı başardık. Bu ürünler Avrupa'da ve dünyada kullanılıyor. Her şey iyi giderken bir anda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıda takviyesi üretim yasağı koydu. Bunun üretiminin neden yasakladığını ben anlamış değilim. Bu bir milli üründür, sahip çıkılması gerekiyor. Çıkılmadığı taktirde bazı ülkelere muhtaç hale gelebiliyoruz. Bu sprey tamamen kestane balından üretilen ve içerisinde hiçbir kimyasal madde olmayan tek doğal antibiyotiktir" dedi.

"Dünyada bunu başarabilen iki ülke var, birisi İsveç diğeri ise Türkiye'de biz" diyen Koçal, "Bunu başarmak kolay olmadı. Kestane balının boğaz ağrılarını iyi geldiğini senelerden beri biliyoruz. Ancak kestane balını bir hafta kaşıkla tüketmek gerekiyor. Biz ise bu durumu bir sprey ve bir kaç fıs'la çözer hale geldik. Baldaki boğaz ağrılarına iyi gelen etken maddeyi ortaya çıkardık. Böylece bu yerli ve milli antibiyotik haline geldi. Ancak Tarım Bakanlığı takviye gıda üretimine yasak koydu. Biz bu yasak nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Yani sadece biz değil Türkiye'de hiç kimse organik gıda takviyesi yapamaz hale geldi. Bu mevzuatın ülkemize zarar verdiğine inanıyorum. Devlet büyüklerimizden bu sorunun çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.  
Kaynak: iha.com.tr

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20