Gıda dünyası bu öneriye odaklandı

MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, üreticiden tüketiciye gıda dünyasını yeniden şekillendirecek dev bir projeye imza attı.

Gıda dünyası bu öneriye odaklandı


Gıdavitrini - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, gıda dünyasını yeniden şekillendirecek dev bir proje hazırlayarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sundu. 

MÜSİAD GTH Sektör Kurulu Başkanı Yaşar Sekizkardeş imzasıyla Bakanlığa sunulan ve MÜSİAD GTH Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Dr. Can Demir tarafından hazırlanan projede, hem üreticiye hem de tüketiciye yönelik bir dizi öneri yer alıyor.

Proje hakkında bilgi veren MÜSİAD GTH Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Dr. Can Demir, altı aylık bir çalışma ürünü olan projenin gıda dünyası için çok büyük önemi bulunduğunu söyledi. Proje 19 Temmuz 2016 tarihinde GTH Bakanlığı’na teslim edildi.



Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi
Türkiye genelinde 700 gıda üretim ve satış noktası olan sektör üyelerini temsilen Müsiad Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu'nun hazırladığı "Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi" uygulamaya geçirilmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sunuldu.

Gönüllülük ilkesi vurgusu
Projede, üreticiye yönelik denetim, ceza, ifşa vb. yöntemlerin uygulamaları sonucunda tüketicinin sağlıklı gıda teminini tam olarak karşılamadığı değerlendirildiğinden, gönüllülük ilkesini esas alarak ve KOSGEB desteği ile üreticilerin son ürünü piyasaya vermeden önce, yeniden belirlenecek TGK asgari sağlık kriterlerinin analiz edilmesi ve sağlık yönünden uygun ürünlerin tüketiciye sunulması amaçlanıyor.




Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 14:08

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52